Help je dierbare én jezelf

Wanneer iemand die je dierbaar is een eetstoornis heeft, dan vecht je niet alleen voor haar of hem tegen de ziekte. Ook voor jezelf en je gezin. Bezorgdheid, wanhoop, boosheid, angst en hoop wisselen elkaar af. Het is vaak moeilijk om er met je omgeving over te praten. Soms kamp je met schuldgevoelens en vaak onderschatten andere mensen het probleem. Herken je dit, als vader, moeder, zus, broer, partner of vriend(in)?

#altijdvoorjou

Programma's

Herstellen van een eetstoornis vindt vooral thuis plaats en het hele huishouden maakt deel uit van de strijd. Het is dus belangrijk dat jij, als ouder of partner, goed geïnformeerd bent. Dat je weet hoe je kunt bijdragen aan het herstel van jouw kind of naaste én goed voor jezelf zorgt.

Ondersteuning

Heb je behoefte aan steun en motivatie van iemand die snapt wat je voelt een doormaakt? Kies voor 1-op-1 begeleiding van een Leontienhuis-ondersteuner of neem deel aan één van onze groepen.

Bijeenkomsten

Ben je nog zoekende? Naar jouw rol in het herstel van je naaste? Of vind je het lastig om de eerste stap te zetten naar hulp? Dat snappen we. Het is ook spannend allemaal. Kom vrijblijvend naar één van onze bijeenkomsten. Een kleine eerste stap, zonder verdere verplichtingen.

Tips voor ouders en naasten

  • Spreek je zorgen uit.
  • Zeg dat je wilt helpen.
  • Luister écht naar de persoon.
  • Oordeel niet. Een eetstoornis is een ziekte, geen keuze.
  • Vergaar kennis, bezoek bijvoorbeeld één van onze bijeenkomsten.
  • Schakel professionele hulp in, begin bij je eigen huisarts.
  • Overweeg om anderen in de omgeving te informeren die kunnen helpen, zoals de mentor op school of sportleraar.
  • Geef jezelf niet de schuld.
  • Wees liefdevol voor de persoon, maar consequent tegen de eetstoornis.

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.