Ondersteuning

Heb je behoefte aan steun en motivatie van iemand die snapt wat je voelt en doormaakt als naaste? Zoek steun bij lotgenoten. Samen hebben jullie aan een half woord genoeg.

#altijdvoorjou

Onze groepen

Gezinssituaties kunnen verschillen, eetstoornissen kunnen verschillen en toch lijken ervaringen op elkaar wanneer je met andere naasten praat. Het kan fijn zijn om ervaringen te delen, te luisteren naar elkaar en vragen te stellen. Herkenning biedt vaak steun. Daarom organiseren we diverse groepsbijeenkomsten voor ouders en naasten.

Ontmoetingsavonden

Veel naasten ervaren onbegrip en gebrek aan kennis over de eetstoornis in hun omgeving. Herken jij dit ook? Hoe fijn is het dan om met mensen te praten die begrijpen hoe jij je voelt en geen oordeel hebben over de situatie thuis. Tijdens onze maandelijkse ontmoetingsavonden voor ouders en naasten kun je vrij praten over je ervaringen en gevoelens. Er is altijd minimaal één ervaringsdeskundige ouder en/of naaste aanwezig. Een ontmoetingsavond bijwonen? Meld je aan via info@leontienhuis.nl. Kijk bij agenda en aanmelden voor de eerstvolgende ontmoetingsavond.

Partnergroep

Het hebben van een partner met een eetstoornis heeft impact op je relatie. Het kan fijn zijn om daarover te praten met mensen die het probleem (her)kennen. Als partner heb je een andere relatie dan een ouder-kindrelatie. Daarom organiseren we één keer per maand een partneravond, waar je in gesprek kunt gaan met andere partners van iemand met een eetstoornis. Deze groep wordt begeleid door een ervaringsdeskundige en ervaringsdeskundige partner. Ben je geïnteresseerd in deelname? Stuur een e-mail naar info@leontienhuis.nl.

Horizongroep

Herstellen van een eetstoornis is een zwaar gevecht. Een mentale en fysieke strijd die helaas niet iedereen overleeft. Dat heeft grote impact op ouders en naasten. Verdriet, frustratie, woede. Een ingewikkeld rouwproces dat moeilijk te bevatten is. In onze Horizongroep komen ouders en naasten die iemand hebben verloren aan een eetstoornis bij elkaar, onder begeleiding. Het delen van ervaringen en uiten van emoties kan helpen in het rouwproces. Meer weten over de Horizongroep of interesse in deelname? Stuur een e-mail naar info@leontienhuis.nl.