Ondersteuning

Heb je behoefte aan steun en motivatie van iemand die snapt wat je voelt en doormaakt als naaste? Zoek steun bij lotgenoten. Samen hebben jullie aan een half woord genoeg.

#altijdvoorjou

Onze groepen

Gezinssituaties kunnen verschillen, eetstoornissen kunnen verschillen en toch lijken ervaringen op elkaar wanneer je met andere naasten praat. Het kan fijn zijn om ervaringen te delen, te luisteren naar elkaar en vragen te stellen. Herkenning biedt vaak steun. Daarom organiseren we diverse groepsbijeenkomsten voor ouders en naasten.

Ontmoetingsavonden

Veel naasten ervaren onbegrip en gebrek aan kennis over de eetstoornis in hun omgeving. Herken jij dit ook? Hoe fijn is het dan om met mensen te praten die begrijpen hoe jij je voelt en geen oordeel hebben over de situatie thuis. Tijdens onze maandelijkse ontmoetingsavonden voor ouders en naasten kun je vrij praten over je ervaringen en gevoelens. Er is altijd minimaal één ervaringsdeskundige ouder en/of naaste aanwezig. Een ontmoetingsavond bijwonen? Meld je aan via info@leontienhuis.nl. Kijk bij agenda en aanmelden voor de eerstvolgende ontmoetingsavond.

Partnergroep

Het hebben van een partner met een eetstoornis heeft impact op je relatie. Het kan fijn zijn om daarover te praten met mensen die het probleem (her)kennen. Als partner heb je een andere relatie dan een ouder-kindrelatie. Daarom organiseren we één keer per maand een partneravond, waar je in gesprek kunt gaan met andere partners van iemand met een eetstoornis. Deze groep wordt begeleid door een ervaringsdeskundige en ervaringsdeskundige partner.Ben je geïnteresseerd in deelname? Stuur een e-mail naar info@leontienhuis.nl.

Yoga coaching

Het gevecht tegen de eetstoornis van je dierbare kan je uitputten. Goed voor jezelf zorgen en tijd nemen voor jezelf, schiet er vaak bij in. Yoga coaching is iedere twee weken op zaterdagochtend om 10.30 uur een moment voor jou. Om op te laden, energie op te doen, ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen. We doen ademhalingsoefeningen en yogahoudingen om te leren meer in je kracht te komen. Je hoeft niks, er mag veel! Voel je welkom om met ons mee te doen. Heb je interesse? Stuur een e-mail naar info@leontienhuis.nl.