Ondersteuning

Heb je behoefte aan steun en motivatie van iemand die snapt wat je voelt en doormaakt als naaste? Dan kunnen we zowel individuele steun bieden als steun van lotgenoten. Samen hebben jullie aan een half woord genoeg.

#altijdvoorjou

Individuele steun

Het is zwaar als iemand die je dierbaar is een eetstoornis heeft. De ziekte maakt veel gevoelens en emoties los. Bezorgdheid, wanhoop, boosheid, angst en hoop wisselen elkaar af. Het is vaak moeilijk om er met je omgeving over te praten. Soms kamp je met schuldgevoelens en vaak onderschatten andere mensen het probleem. Herken je dit, als vader, moeder, partner of vriend(in)? Bij het Leontienhuis bieden we naast onze ouderprogramma’s ook individuele steun aan. Wil je een wekelijks contact om meer steun en handvatten aangereikt te krijgen? Dit kan via e-mail, videobellen of persoonlijk in het Leontienhuis. Onze persoonlijke begeleiding is gratis en is beschikbaar op basis van beschikbaarheid van onze Leontienhuis-ondersteuners. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur een e-mail naar info@leontienhuis.nl.

Onze groepen

Gezinssituaties kunnen verschillen, eetstoornissen kunnen verschillen en toch lijken ervaringen op elkaar wanneer je met andere naasten praat. Het kan fijn zijn om ervaringen te delen, te luisteren naar elkaar en vragen te stellen. Herkenning biedt vaak steun. Daarom organiseren we diverse groepsbijeenkomsten voor ouders en naasten.

Ontmoetingsavonden

Veel naasten ervaren onbegrip en gebrek aan kennis over de eetstoornis in hun omgeving. Herken jij dit ook? Hoe fijn is het dan om met mensen te praten die begrijpen hoe jij je voelt en geen oordeel hebben over de situatie thuis. Tijdens onze maandelijkse ontmoetingsavonden voor ouders en naasten kun je vrij praten over je ervaringen en gevoelens. Er is altijd minimaal één ervaringsdeskundige ouder en/of naaste aanwezig. Een ontmoetingsavond bijwonen? Meld je aan via info@leontienhuis.nl. Kijk bij agenda en aanmelden voor de eerstvolgende ontmoetingsavond.

Partnergroep

Het hebben van een partner met een eetstoornis heeft impact op je relatie. Het kan fijn zijn om daarover te praten met mensen die het probleem (her)kennen. Als partner heb je een andere relatie dan een ouder-kindrelatie. Daarom organiseren we één keer per maand een partneravond, waar je in gesprek kunt gaan met andere partners van iemand met een eetstoornis. Deze groep wordt begeleid door een ervaringsdeskundige en ervaringsdeskundige partner. Ben je geïnteresseerd in deelname? Stuur een e-mail naar info@leontienhuis.nl.

Horizongroep

Herstellen van een eetstoornis is een zwaar gevecht. Een mentale en fysieke strijd die helaas niet iedereen overleeft. Dat heeft grote impact op ouders en naasten. Verdriet, frustratie, woede. Een ingewikkeld rouwproces dat moeilijk te bevatten is. In onze Horizongroep komen ouders en naasten die iemand hebben verloren aan een eetstoornis bij elkaar, onder begeleiding. Het delen van ervaringen en uiten van emoties kan helpen in het rouwproces. Meer weten over de Horizongroep, of interesse in deelname? Download onze flyer. Stuur een e-mail naar info@leontienhuis.nl.

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.