Ondersteuning

Heb je behoefte aan steun en motivatie van iemand die snapt wat je voelt een doormaakt? Kies voor 1-op-1 begeleiding van een Leontienhuis-ondersteuner of neem deel aan één van onze groepen.

#altijdvoorjou

Persoonlijke begeleiding

Bij het Leontienhuis willen we jou motiveren om tegen de eetstoornis te vechten. Met als doel om de kwaliteit van jouw leven te verbeteren. Nog liever zien we dat je de eetstoornis helemaal loslaat. Wil je een wekelijks contact met een ervaringsdeskundige vrijwilliger als bondgenoot in het gevecht? Dit kan via e-mail, videobellen of persoonlijk in het Leontienhuis. Onze persoonlijke begeleiding is gratis en is beschikbaar op basis van beschikbaarheid van onze Leontienhuis-ondersteuners. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur een e-mail naar info@leontienhuis.nl.

Onze groepen

De functie van de eetstoornis is bij iedereen anders. Toch zijn er ook veel overeenkomsten. De deelnemers van onze groepen vechten samen tegen de eetstoornis. Je kunt herkenning vinden in elkaars ervaringen en van elkaar leren. De groepsbijeenkomsten zijn voor veel ook een veilige omgeving om hun gevoelens te leren uiten.

Jongeren startgroep (circa 14 -18 jaar)

Val jij in deze leeftijdscategorie? En wil je praten over je relatie met vrienden en vriendinnen, de eetstoornis op school en thuis, of bijvoorbeeld de relatie met jouw ouders, broertjes en zusjes? Je zult merken dat je niet de enige bent die onzeker is.

Ondersteuningsgroep (vanaf 18 jaar)

Ook al ben je in behandeling voor je herstel van de eetstoornis, er zijn genoeg thema’s om over te praten. Hoe breng je structuur aan in je dag tijdens het weekend of vakanties? Hoe ga je om met een lichaam dat verandert? Hoe vraag je hulp van je omgeving? En zo zijn er nog veel meer onderwerpen om met elkaar te bespreken.

Nazorggroep (vanaf 18 jaar)​

Je hebt al veel stappen gezet in je herstel. Het gaat goed of in ieder geval een heel stuk beter met je, maar de eetstoornis zit nog wel in je hoofd. In deze groep staat het volhouden van gezond gedrag centraal. Durf je te praten wanneer je een moeilijke dag hebt? Durf je nog steeds om hulp te vragen? Wat vertel je anderen over jouw eetstoornis?

30 plus groep (30 jaar en ouder)

Ben jij (ruim) boven de 30 en vecht je tegen een eetstoornis? In jouw levensfase heb je wellicht een gezin, een baan of ouders die inmiddels ook zorg en aandacht nodig hebben. In deze groep kun je praten over de effecten van de eetstoornis op bijvoorbeeld het ouderschap, de relatie met je partner of situaties op je werk.

Kintsugi (ook wel ‘leven met een eetstoornis’, vanaf 30 jaar)

Ben jij al lange tijd in gevecht met de eetstoornis en kost het veel moeite om je hoofd boven water te houden? In deze groep vind je herkenning bij lotgenoten. Samen onderzoeken jullie hoe je met kleine stappen meer kwaliteit aan je leven kunt geven.

BED-groep (Binge Eating Disorder, ook wel eetbuistoornis, vanaf 18 jaar)

Heb jij last van eetbuien en wil je jouw eetpatroon normaliseren? Deze groep is bedoeld om elkaar te stimuleren om de motivatie vast te houden of telkens opnieuw terug te vinden. Het doel is leren om beter voor jezelf te zorgen qua eten en bewegen, maar ook assertief zijn en grenzen aangeven.

Interesse en deelname

Onze groepen bestaan uit maximaal zes groepsleden. Zo is er genoeg tijd en aandacht voor iedereen. Jullie bepalen als deelnemers zelf de thema’s die in de groep worden besproken. De groepen worden begeleid door twee vrijwilligers. Minstens één van de begeleiders is zelf hersteld van een eetstoornis. Heb je interesse om deel te nemen aan een groep en wil je meer weten over tijdstippen, frequentie en mogelijkheden? Stuur een e-mail naar info@leontienhuis.nl.

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.