Willem Heemsbergen = Parel van Zuidplas

Het jaar 2021 is uitgeroepen tot ‘Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet’. Het Vrijwilligers Informatie Punt van Welzijn Zuidplas brengt daarom dit jaar het vrijwilligerswerk in Zuidplas op verschillende manieren extra voor het voetlicht.

Dit doen ze onder andere door de campagne ‘Parels van Zuidplas’. Maandelijks worden via diverse media kanalen een of meerdere foto’s van vrijwilligers uit Zuidplas geplaatst.

Deze keer is de parel Willem Heemsbergen.

Het Leontienhuis zou niet bestaan zonder vrijwilligers. Een van onze ‘diehards’ is Willem (55 jaar). Willem is een vrijwilliger in hart en nieren. Je kunt hem alles vragen en hij zal je helpen. Hij heeft voor iedereen aandacht met een praatje en een lach.

Wat Willem allemaal doet en dus niet alleen voor het Leontienhuis:

Als vrijwilliger van de Nederlandse Hervormde kerk in Zevenhuizen bezorgt hij al 41 jaar het kerkblad in Zevenhuizen. Sinds de coronatijd doet hij ook Waddinxveen ‘er even bij’. Ook brengt hij krantjes rond voor de Hervormde Vrienden Dienst en houdt hij contact met zijn vaste bezoekadressen.

Als vrijwilliger van Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster brengt hij al 14 jaar maaltijden rond. Ook bracht hij voor corona de post en de maandelijkse flyers voor de aankondiging van activiteiten rond.

Als vrijwilliger Leontienhuis was hij al vanaf de start in 2014 betrokken bij de verbouwing van de boerderij. Niks is hem te gek. Hij heeft vanaf de start zoveel gedaan. Van het schoon spuiten van oude dakpannen, het verzorgen van konijnen en kippen tot het regelen van de vrijwilligers-administratie. Dit laatste doet hij nog steeds met veel plezier. Ook ondersteunt hij als buddy een bezoeker van het Leontienhuis door het bieden van een luisterend oor en het aanreiken van tips voor meer structuur.

En naast al deze taken was hij jaren mantelzorger voor een dame van nu 90 jaar. Deze dame was een vriendin van Willems moeder (die zelf 82 jaar is). Willem was haar steun en toeverlaat.

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.