Welkom Denise, Miss Nederland 2020

Niet zolang geleden klopte Denise Speelman (Miss Nederland 2020) bij ons aan. Met de vraag of ze zich (belangeloos) mag inzetten voor het Leontienhuis. Ja, natuurlijk! Dolblij zijn we met haar bijdrage als vrijwilligster. Ze is een waardevolle ambassadrice van het Leontienhuis als voorbeeld voor veel jongeren die ‘het perfecte plaatje’ nastreven en zo een eetstoornis ontwikkelen. Want ook de bloedmooie Denise is in dezelfde valkuil getrapt, als pubermeisje op de middelbare school. “Ik was altijd de langste. Dat maakte me onzeker. Mijn eigenwaarde werd alsmaar minder en ik keerde steeds meer in mezelf.” Ze ging lijnen, want ze moest van zichzelf aan ‘het perfecte plaatje’ voldoen. “Totdat ik erachter kwam dat dat helemaal niet bestaat. De eetstoornis maakte alleen maar meer kapot.” Ze ging het gevecht met de eetstoornis aan… én met succes.

Denise herstelde. Met haar hernieuwde eigenwaarde sleepte ze zelfs de titel Miss Nederland 2020 in de wacht. Een enorme prestatie. En, met een krachtige missie: “Ik gebruik mijn titel om een positieve beweging te creëren voor mensen met een eetprobleem.” Wat een powervrouw! Welkom Denise.

Denise is regelmatig in het Leontienhuis te vinden als luisterend oor. Op 18 september geeft ze ook haar eerste inspiratiebijeenkomst in het Leontienhuis!

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.