Welkom Denise, Miss Nederland 2020

Niet zolang geleden klopte Denise Speelman (Miss Nederland 2020) bij ons aan. Met de vraag of ze zich (belangeloos) mag inzetten voor het Leontienhuis. Ja, natuurlijk! Dolblij zijn we met haar bijdrage als vrijwilligster. Ze is een waardevolle ambassadrice van het Leontienhuis als voorbeeld voor veel jongeren die ‘het perfecte plaatje’ nastreven en zo een eetstoornis ontwikkelen. Want ook de bloedmooie Denise is in dezelfde valkuil getrapt, als pubermeisje op de middelbare school. “Ik was altijd de langste. Dat maakte me onzeker. Mijn eigenwaarde werd alsmaar minder en ik keerde steeds meer in mezelf.” Ze ging lijnen, want ze moest van zichzelf aan ‘het perfecte plaatje’ voldoen. “Totdat ik erachter kwam dat dat helemaal niet bestaat. De eetstoornis maakte alleen maar meer kapot.” Ze ging het gevecht met de eetstoornis aan… én met succes.

Denise herstelde. Met haar hernieuwde eigenwaarde sleepte ze zelfs de titel Miss Nederland 2020 in de wacht. Een enorme prestatie. En, met een krachtige missie: “Ik gebruik mijn titel om een positieve beweging te creëren voor mensen met een eetprobleem.” Wat een powervrouw! Welkom Denise.

Denise is regelmatig in het Leontienhuis te vinden als luisterend oor. Op 18 september geeft ze ook haar eerste inspiratiebijeenkomst in het Leontienhuis!

Meedoen aan de Charity Ride & Walk?

Voor vragen over de Charity Ride & Walk mail direct met de organisatie op vriendenvanhet@leontienhuis.nl