Vrijwilliger worden

Ben jij op zoek naar een betekenisvolle manier om anderen te helpen en wil je een positieve impact hebben op het leven van mensen die te maken hebben met een eetstoornis? Dan is vrijwilligerswerk bij het Leontienhuis iets voor jou! 

#altijdvoorjou

Wat maakt vrijwilliger zijn bij het Leontienhuis zo bijzonder?

Ten eerste maak je deel uit van een hechte gemeenschap van gelijkgestemde mensen die allemaal hetzelfde doel hebben: het ondersteunen van herstel en het bevorderen van welzijn. Daarnaast bieden we jou als vrijwilliger ook training en ondersteuning, zodat je vol vertrouwen aan de slag kunt gaan en jezelf kunt blijven ontwikkelen. En niet te vergeten, je zult ongetwijfeld vriendschappen sluiten en waardevolle ervaringen opdoen die je je leven lang zult koesteren.
IMG_0048 (1)
IMG_0140 (1)

Ik wil mijn steentje bijdragen

Word vandaag nog vrijwilliger en ervaar de vele voordelen die het met zich meebrengt! Vul onderstaand formulier in waarna wij contact met je opnemen. We nodigen je graag uit voor een rondleiding en kijken samen hoe we jouw kennis het beste kunnen inzetten!

Wat maakt vrijwilliger zijn bij het Leontienhuis zo bijzonder?

We hebben verschillende vrijwilligersposities beschikbaar, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past. Ben je ervaringsdeskundig en wil je graag een luisterend oor bieden of begeleid je liever de dag als gastvrouw? Maar ook als je niet ervaringsdeskundig bent, dan ben je van harte welkom! Begeleid bijvoorbeeld ons creatief atelier, geef yoga of meditatie lessen of help ons de tuin en de kippen te onderhouden. Er is voor elk wat wils en we kunnen samen kijken wat het beste bij jou past. 🎉

IMG_0104 (1)

Echte verhalen!

Wist je dat vrijwilligerswerk niet alleen anderen helpt, maar ook jouzelf en je directe omgeving ten goede komt?

Persoonlijke groei, sociale connecties en een betekenisvolle impact maken zijn er slechts enkele. Luister en bekijk de verhalen van onze vrijwilligers waarom het zo leuk is om bij het Leontienhuis te werken!

Gastvrouw Elza

Mijn naam is Elza Lekkerkerk, 60 jaar oud, en sinds 6 jaar ben werkzaam bij het Leontienhuis. Ik begon met koken op maandagavonden en al snel werd ik gevraagd als invaller gastvrouw. Later werd ik vaste gastvrouw op donderdagochtend, om de week. Momenteel begeleid ik samen met iemand anders een groep, maar val ik ook af en toe nog in als gastvrouw.

Bij het Leontienhuis krijg je veel kansen om te leren over diverse onderwerpen. Natuurlijk leer je veel over eetstoornissen, maar er worden ook regelmatig informatieavonden georganiseerd over bijvoorbeeld autisme, motiverende gespreksvoering en de innerlijke criticus. Ik heb zelf deelgenomen aan de basiscursus en vervolgcursus positieve gezondheid. Alles wat je leert, kun je toepassen in het Leontienhuis, maar ook in je eigen dagelijks leven. Ik heb vooral geleerd om goed te luisteren.

Het zijn juist de afwisselende taken van een gastvrouw die het zo leuk maken. Je ontvangt gasten en deelnemers, geeft rondleidingen, beantwoordt de telefoon en zorgt voor koffie, thee en lunch. Je probeert een fijne sfeer te creëren en nieuwe deelnemers op hun gemak te stellen en te motiveren om mee te doen aan activiteiten zoals yoga, creatieve workshops en klankschalensessies.

Als gastvrouw beteken je echt iets voor anderen, gewoon door er te zijn. Bovendien leer je ontzettend veel en maak je deel uit van een groep mensen die samen het warme bad vormen dat het Leontienhuis is. Het is een plek waar mensen steun vinden en waar ze kunnen groeien. Ik raad het zeker aan om vrijwilliger te worden bij het Leontienhuis of bij een andere organisatie die mensen helpt. Het geeft voldoening, je leert veel en je draagt bij aan iets waardevols. Dus waar wacht je nog op? Word vrijwilliger en maak een verschil in het leven van anderen!

IMG_4568

Worden Elza, Tess, John en Melanie jouw nieuwe collega's?

Help mee en word vrijwilliger! Vrijwilliger zijn is niet alleen ontzettend leuk, maar je maakt ook een positief verschil in het leven van anderen! Vul het formulier in waarna wij contact met je opnemen. We nodigen je graag uit voor een rondleiding en kijken samen hoe we jouw kennis het beste kunnen inzetten!

Luisterend oor John

Mijn naam is John en ik woon in Zevenhuizen, al meer dan 20 jaar. Van oorsprong werkte ik in de IT-omgeving, maar ik heb mijn leven 15 jaar geleden een andere richting gegeven. Vanaf dat moment ben ik in de wereld van Personal Coaching terechtgekomen en heb ik drie jaar opleidingen gevolgd op dat gebied. Sinds 2012 heb ik een eigen bedrijf voor Personal Coaching, waar ik mensen help met verschillende levensvraagstukken, waaronder ook eetstoornissen.

Ik werk nu als Luisterend Oor en Personal Coach in het Leontienhuis, en dat doe ik nu 1,5 jaar. We ondersteunen onze deelnemers in de strijd tegen de eetstoornis op een manier die bij hen past. Alles is maatwerk, omdat iedereen anders is en in een andere fase van de eetstoornis zit. Ik heb duidelijk geleerd dat de eetstoornis een ziekte is waar de deelnemers niet voor hebben gekozen, maar dat het hen is overkomen vanuit heel verschillende redenen. Toch herstelt 85% van de mensen met een eetstoornis volledig, en dat is natuurlijk erg goed nieuws!

Als je de deelnemers van het Leontienhuis wil helpen, gewoon door naar hen te luisteren, neutraal en zonder oordeel, dan is Luisterend Oor vast iets voor jou. Elke dag is anders en verloopt zelden zoals gepland. En dat maakt het werk als Luisterend Oor uitdagend, leuk, spannend en vooral erg inspirerend!

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.