Herstelprogramma’s

Wil je actief werken aan je herstel? Kies voor het herstelprogramma dat bij jou past: het Leontienhuis Inloopprogramma of het Leontienhuis EigenKracht Programma. Onze herstelprogramma’s zijn geïnspireerd op de succesvolle methode van Positieve Gezondheid. Dat wil zeggen dat we niet alleen focussen op de eetstoornisproblematiek, maar op verschillende levensgebieden die allemaal bijdragen aan een fijn en gelukkig leven.

#altijdvoorjou

Jij bepaalt wat je wilt veranderen. Wij ondersteunen je hierbij, maar we vinden het ook belangrijk dat je de omgeving informeert en betrekt. Herstellen van een eetstoornis doe je namelijk vooral thuis, in je eigen omgeving. Het is dan ook belangrijk dat jouw ouders, partner of andere belangrijke mensen in je leven weten hoe ingewikkeld het gevecht tegen de eetstoornis is. Daarom hebben we ook een programma voor jouw naasten.

Leontienhuis Inloopprogramma

Onze boerderij in Zevenhuizen is vier dagen per week open voor deelnemers aan ons herstelprogramma: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 10.00 tot 16.30 uur. Het Leontienhuis Inloopprogramma geeft structuur aan je dag en helpt je om nieuwe sociale contacten op te doen. Je kunt bijvoorbeeld met je handen bezig zijn in ons creatief atelier, meedoen met yoga, een klankschalensessie volgen, een spelletje spelen met lotgenoten of gezellig theedrinken aan de keukentafel met onze gastheer of -vrouw.

Workshops en activiteiten

Ook organiseren we regelmatig workshops. Denk aan een workshop kleuradvies, waarbij je onder professionele begeleiding onderzoekt welke kleuren jouw natuurlijke schoonheid versterken. Of een creatieve workshop. Of een online workshop waarin een ervaringsdeskundige haar persoonlijke verhaal deelt. Deze workshops kun je vinden op het rooster.

Samen eten

Van 12.30 tot 13.00 uur lunchen we samen in het Leontienhuis, maar ook digitaal, met een videolunch. Iedereen eet minimaal twee boterhammen met beleg, of meer als jouw voedingsadvies dat voorschrijft. Misschien vind jij brood eten of samen eten moeilijk? Dat geeft niet, het mag moeilijk zijn. Als we het met elkaar doen, gaat het lukken. Wanneer je wilt leren variëren met warm eten kun je je ook opgeven voor de warme maaltijd op maandagavond. Dit is een duidelijk concept: er wordt een maaltijd met verse ingrediënten gekookt, we eten wat de pot schaft én we eten allemaal ons bord leeg.

Interesse en deelname

Wij vragen een bijdrage van € 8,50 per dag bij deelname aan het Leontienhuis Inloopprogramma. Dit is inclusief koffie, thee, tussendoortjes, lunch en deelname aan het creatief atelier en/of yoga. Je kunt met pin betalen bij binnenkomst. Deelnemers aan het Leontienhuis EigenKracht Programma mogen gratis deelnemen aan het Leontienhuis Inloopprogramma. Op maandagavond mee-eten kost € 6 per maaltijd. Wil je graag eerst kennismaken? Stuur een e-mail naar info@leontienhuis.nl. Check onze agenda voor het complete rooster en het aanmeldformulier.

Leontienhuis EigenKracht Programma

Het Leontienhuis EigenKracht Programma is een zorgvuldig opgebouwd herstelprogramma om jou te coachen naar herstel. Het programma is geïnspireerd op de succesvolle methode van Positieve Gezondheid. Samen met een Leontienhuis-coach en JIM (Jouw Ingebrachte Mentor) werk je actief aan je herstel, met doelen en stappen die jij zelf bepaalt. Met het Leontienhuis EigenKracht Programma focussen we niet alleen op de eetstoornisproblematiek, maar kijken we naar verschillende levensgebieden. Zo kun je de motivatie vinden en vasthouden om de eetstoornis los te laten. Samen met onze programmaleider onderzoek je waar je aan wilt werken.

IMG_1254-3

Leontienhuis-coach en JIM

Je hoeft niet alleen te vechten. Je krijgt een Leontienhuis-coach toegewezen, die uit eigen ervaring weet hoe geniepig een eetstoornis is. En óók weet hoe fijn een leven zonder eetstoornis is. Vanuit deze herstelervaring kan de coach jou een spiegel voorhouden. Naast de Leontienhuis-coach kies je zelf een eigen JIM (Jouw Ingebrachte Mentor) die je steunt in je herstel. Bijvoorbeeld een familielid (oom, tante, opa of oma, neef of nicht), of een goede collega of vriend(in).

Je eigen dossier

Jij bepaalt zelf waar je aan werkt in het Leontienhuis EigenKracht Programma. De Leontienhuis-coach en JIM ondersteunen je. De voortgang van je herstel leg je zelf vast in je eigen dossier. Ook de Leontienhuis-coach kan je dossier inzien.

Interesse en deelname

Om deel te nemen aan het Leontienhuis EigenKracht Programma, vragen we vergoeding van jouw pgb. Een persoonsgebonden budget (pgb) is in Nederland een geldbedrag waarmee je zelf je eigen zorg kunt inkopen. Je kiest zelf de hulp of begeleiding die je nodig hebt. Bijvoorbeeld voor je deelname aan het Leontienhuis EigenKracht Programma. Pgb vraag je aan bij jouw eigen gemeente. Maar natuurlijk helpen we je hierbij, geen probleem! Word je aanvraag afgekeurd, dan bespreken we samen een plan B. Meer weten over het Leontienhuis EigenKracht Programma? Download onze brochure of neem contact het Leontienhuis voor een eerste kennismaking.

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.