Vernieuwde signalenkaart eetstoornissen

Stichting Kiem lanceert vernieuwde signalenkaart eetstoornissen

Een huisarts speelt een belangrijke rol bij het signaleren van eetstoornissen. Om huisartsen te ondersteunen bij deze taak heeft Stichting Kiem samen met K-EET, PsyQ en individuele experts, de signalenkaart eetstoornissen voor de huisartsenpraktijk vernieuwd.

Het vroegtijdig signaleren van een eetstoornis en snel de juiste hulp inschakelen is cruciaal wanneer we kijken naar de ontwikkeling van en het herstel bij eetstoornissen. Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans op herstel is. De persoon zelf heeft vaak geen ziektebesef noch inzicht in de ziekte. Ook voor de omgeving is het lastig om een eetstoornis te herkennen.

Des te belangrijker is het dat áls iemand terecht komt bij de huisarts, deze weet wat de eerste signalen van een eetstoornis kunnen zijn. De vernieuwde signalenkaart bevat naast signalen ook informatie over (differentiaal) diagnostiek, doorverwijzen en somatisch onderzoek. De kaart is digitaal beschikbaar via de website van Stichting Kiem.

Over Stichting Kiem  

Stichting Kiem zet zich in om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. De stichting richt zich middels haar kernprogramma’s op kennisbevordering onder naasten, scholen en professionals. Ook beoogt Stichting Kiem het werkveld te versterken en te verbinden, bewustwording in de samenleving te vergroten en professionals, patiënten en naasten van goede en inhoudelijke informatie te voorzien. 

Download de signalenkaart hier

  

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.