Vrijwilligersfunctie: eindredacteur gezocht
Kom jij onze nieuwsbriefredactie versterken?
Eén keer per week verschijnt er een journalistieke nieuwsbrief met thema’s die rondom een eetstoornis kunnen spelen.
‘Het bulletin’ heeft wekelijks honderden lezers en wordt zowel door mensen met een eetstoornis als zorgprofessionals gelezen. De verhalen worden geschreven door een ervaringsdeskundige redactie en wij zijn met spoed zoek naar een gezellige eindredacteur.
Wat vragen wij?
De eindredacteur:
• Controleert alle bijdragen inhoudelijk op dinsdagmiddag of woensdagochtend. Als eindredacteur verbeter je taal- en spelfouten, ga
je na of de gegeven informatie juist en volledig is.
• Stuurt redacteuren aan. Je zet opdrachten uit en begeleidt redacteuren bij de uitvoering en bewaking ervan; je voorziet hun werk van
opmerkingen en aanwijzingen en zorgt ervoor dat ze hun deadline halen.
• Schrijft tijdens de eindredactie een korte inleiding. Welke invalshoek hebben de schrijvers gekozen m.b.t het onderwerp?
• Zorgt voor het versturen van het bulletin op woensdagochtend.
Wat zoeken wij?
• Iemand die werkzaam is als (eind)redacteur en zich wil inzetten voor anderen.
• Je hebt ervaring met het redigeren van teksten en een goede beheersing van de Nederlandse taal.
• Ervaringsdeskundigheid op het gebied van eetstoornissen is een pré.
Ben je benieuwd met wie je gaat werken? Klik op de link: https://www.leontienhuis.nl/bulletin/
Is deze functie iets voor jou? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marike van Horik via e-mail.
Waarom vrijwilliger worden bij het Leontienhuis?
Je maakt deel uit van een hechte gemeenschap van mensen die allemaal hetzelfde doel hebben: het ondersteunen van herstel en het bevorderen van welzijn van anderen. Daarnaast bieden we jou als vrijwilliger ook training en ondersteuning, zodat je vol vertrouwen aan de slag kunt gaan en jezelf kunt blijven ontwikkelen. En bovenal: het is ook gewoon heel gezellig in het Leontienhuis en samen met andere vrijwilligers. Zo organiseren we bijvoorbeeld jaarlijks de Leontienhuisconferentie waarbij je nieuwe kennis kunt opdoen, maar ook gezellig kunt borrelen met collega’s na afloop.
Vrijwilligerswerk is wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We rekenen op jouw inzet.
Meld je nu aan voor een kennismakingsgesprek
Vacature vrijwilliger Leontienhuis
Het Leontienhuis in Zevenhuizen coacht mensen met een eetstoornis én hun naasten naar herstel. We motiveren bezoekers van onze bijeenkomsten en deelnemers aan onze programma’s om te werken aan een beter en mooier leven. Dat doen we met ervaringsdeskundigen die zelf hersteld zijn van een eetstoornis, maar ook met niet-ervaringsdeskundigen! Je hoeft niet altijd een eetstoornis te hebben gehad om vrijwilligerswerk bij ons te doen. Je kunt ook je levenservaring, expertise en positiviteit inzetten in andere rollen, zoals luisterend oor, creatief begeleider, yogadocent of gastvrouw.
Wat ga je doen?
Als vrijwilliger bij het Leontienhuis kun je diverse rollen vervullen. Afhankelijk van jouw ervaring, kennis en persoonlijke interesse. Grofweg kunnen we de rollen verdelen in twee categorieën: ervaringsdeskundigen en niet-ervaringsdeskundigen. Als ervaringsdeskundige ben je zelf hersteld van een eetstoornis of hebt je als ouder/naasten ervaring in het herstel van een kind, partner of andere dierbare naasten. Niet-ervaringsdeskundigen hebben dan wel geen ervaring in het herstellen van een eetstoornis, maar kunnen evengoed hun eigen levenservaring inzetten tijdens hun vrijwilligerswerk. Denk aan rollen als gastvrouw of -heer, kok, begeleider crea, yogadocent, budgetcoach, tuinman of -vrouw, klusjesman of -vrouw en administratieve ondersteuning.
Wat vragen wij?
Als vrijwilliger bij het Leontienhuis heb je een voorbeeldrol. Een aantal competenties zijn van belang. Je bent in balans als persoon, met een stabiele persoonlijke situatie en je kent je eigen grenzen goed. Je bent representatief, gastvrij en communicatief sterk. Je hebt voldoende zelfreflectie, je kunt goed luisteren en oordeelt niet snel. Je bent loyaal en betrouwbaar. Je kunt goed samenwerken, want bij het Leontienhuis geloven we in de kracht van ‘samen’. De eetstoornisproblematiek waarmee we in het Leontienhuis te maken hebben, is vaak complex. Een situatie vanuit meerdere invalshoeken benaderen is daarom essentieel voor succesvolle begeleiding en coaching. Van onze vrijwilligers verwachten we een open houding ten opzichte van andere meningen, ideeën en bereidheid om samen te werken. Je voelt je betrokken en vergaart (proactief) nuttige kennis en informatie die jou helpen bij het vervullen van je rol bij het Leontienhuis, op ons intranet bijvoorbeeld, of tijdens intervisies.
Wat is de meerwaarde van vrijwilligerswerk?
Het Leontienhuis is een leerzame plek, die continu in ontwikkeling is. Een leergierige organisatie met een bevlogen team. Als vrijwilliger bij het Leontienhuis lever je een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de eetstoornisproblematiek in Nederland. De sfeer is informeel en open.
Wat bieden wij?
Na een persoonlijke kennismaking waarin we jouw motivatie en expertise bespreken, kijken we samen welke rol het beste bij je past. Voordat je aan de slag gaat, volg je eerst een vrijwilligerstraining. Daarin leer je het Leontienhuis en onze werkwijze beter kennen, leggen we onze huisregels en richtlijnen uit en geven we je nuttige handvatten om je vrijwilligerswerk zo goed mogelijk uit te voeren.
Vrijwilligerswerk is wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We rekenen op jouw inzet.