Stichting Leontienhuis baas in eigen huis. 

persbericht januari 2023

17 januari gaat de boeken in als een feestelijke dag, aldus het Leontienhuis. Deze dag heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dat er nog meer mensen geholpen kunnen worden bij hun gevecht tegen een eetstoornis. “Het jaar had niet beter kunnen beginnen”

Hoe het allemaal begon

Sinds 1 oktober 2014 werd de boerderij aan de Zuidplasweg 13 te Zevenhuizen, verhuurd door de gemeente aan Stichting Leontienhuis. Destijds was de boerderij een bouwval. Met hulp van velen donateurs en vrijwilligers is dit bouwval volledig gerestaureerd tot een moderne beeldbepalende boerderij.

Een tweede thuis

Bijna 8 jaar na de start is het Leontienhuis een begrip geworden in de regio en heeft het zich ontwikkeld tot een gewaardeerd centrum voor herstel voor mensen met een eetstoornis. Met een klein team van betrokken professionals ondersteund door 175 (ervaringsdeskundige) vrijwilligers worden in een veilige en prettige omgeving jaarlijks inmiddels bijna 500 unieke deelnemers geholpen in hun gevecht tegen hun stoornis. Deze deelnemers komen niet alleen uit de regio maar uit het hele land.

Het Leontienhuis wordt naast de inzet van de vele vrijwilligers voor het overgrote deel gedragen door giften en donaties. De deelnemers kunnen hierdoor zeer laagdrempelig bij het Leontienhuis terecht. De herstelprogramma’s en 1-op-1 begeleiding helpen mee in hun herstel. Maar de boerderij biedt meer dan dat: een tweede thuis waar de tijd en ruimte is om te herstellen. Naast de ondersteuning van de deelnemers worden er ook inspiratiesessies en bijeenkomsten georganiseerd voor ouders en naasten om ook hen te helpen in het gevecht tegen de eetstoornis.

Het grote verschil

In januari heeft het Leontienhuis de volledig gerestaureerde boerderij kunnen kopen van de gemeente. De financiering is mogelijk gemaakt door Vollebregt Vorkheftrucks uit Bleiswijk. De transactie is kosteloos begeleid door MR Notariaat uit Nieuwerkerk. Door deze aankoop worden de kosten aanzienlijk verlaagd wat een groot verschil maakt. Deze waardevolle hulp geeft het Leontienhuis de mogelijkheid om hun ambities nog verder uit te bouwen om nog meer deelnemers te kunnen helpen in de toekomst.

Meedoen aan de Charity Ride & Walk?

Voor vragen over de Charity Ride & Walk mail direct met de organisatie op vriendenvanhet@leontienhuis.nl