Stichting Leontienhuis baas in eigen huis. 

persbericht januari 2023

17 januari gaat de boeken in als een feestelijke dag, aldus het Leontienhuis. Deze dag heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dat er nog meer mensen geholpen kunnen worden bij hun gevecht tegen een eetstoornis. “Het jaar had niet beter kunnen beginnen”

Hoe het allemaal begon

Sinds 1 oktober 2014 werd de boerderij aan de Zuidplasweg 13 te Zevenhuizen, verhuurd door de gemeente aan Stichting Leontienhuis. Destijds was de boerderij een bouwval. Met hulp van velen donateurs en vrijwilligers is dit bouwval volledig gerestaureerd tot een moderne beeldbepalende boerderij.

Een tweede thuis

Bijna 8 jaar na de start is het Leontienhuis een begrip geworden in de regio en heeft het zich ontwikkeld tot een gewaardeerd centrum voor herstel voor mensen met een eetstoornis. Met een klein team van betrokken professionals ondersteund door 175 (ervaringsdeskundige) vrijwilligers worden in een veilige en prettige omgeving jaarlijks inmiddels bijna 500 unieke deelnemers geholpen in hun gevecht tegen hun stoornis. Deze deelnemers komen niet alleen uit de regio maar uit het hele land.

Het Leontienhuis wordt naast de inzet van de vele vrijwilligers voor het overgrote deel gedragen door giften en donaties. De deelnemers kunnen hierdoor zeer laagdrempelig bij het Leontienhuis terecht. De herstelprogramma’s en 1-op-1 begeleiding helpen mee in hun herstel. Maar de boerderij biedt meer dan dat: een tweede thuis waar de tijd en ruimte is om te herstellen. Naast de ondersteuning van de deelnemers worden er ook inspiratiesessies en bijeenkomsten georganiseerd voor ouders en naasten om ook hen te helpen in het gevecht tegen de eetstoornis.

Het grote verschil

In januari heeft het Leontienhuis de volledig gerestaureerde boerderij kunnen kopen van de gemeente. De financiering is mogelijk gemaakt door Vollebregt Vorkheftrucks uit Bleiswijk. De transactie is kosteloos begeleid door MR Notariaat uit Nieuwerkerk. Door deze aankoop worden de kosten aanzienlijk verlaagd wat een groot verschil maakt. Deze waardevolle hulp geeft het Leontienhuis de mogelijkheid om hun ambities nog verder uit te bouwen om nog meer deelnemers te kunnen helpen in de toekomst.

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.