Ons verhaal

In juli 2015 opende koningin Máxima het Leontienhuis. Sindsdien is de schitterend gerestaureerde boerderij in Zevenhuizen een veilige, warme en inspirerende plek voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Het bereik van het Leontienhuis is groter dan Zevenhuizen alleen. We inspireren en coachen mensen door het hele land. Met onze ervaring en expertise hebben we een uitgebreid aanbod ontwikkeld. Altijd met hetzelfde doel: de kwaliteit van jouw leven verbeteren.

#altijdvoorjou

Het ontstaan van het Leontienhuis

Het Leontienhuis is ontstaan uit de wens van Leontien Zijlaard-van Moorsel om anderen te helpen in hun gevecht tegen een eetstoornis. De voormalig wielrenster kampte tijdens haar wielercarrière met anorexia, waarvan zij succesvol herstelde. Ze vond de balans terug en geniet weer van het leven. Dat gunt ze iedereen! Zo is in 2008 Stichting Leontienhuis opgericht. Na jarenlang goede doelen op het gebied van eetstoornissen te hebben gesteund, opende de stichting op 9 juli 2015 een eigen inloophuis in Zevenhuizen. Een bijzonder moment, dat bekroond werd met een bezoek van koningin Máxima.

De ontwikkeling van het Leontienhuis

Door de jaren heen hebben honderden bezoekers het Leontienhuis gevonden. Voor begeleiding, een luisterend oor, afleiding, structuur, informatie en (niet onbelangrijk) gezamenlijke maaltijden. Inmiddels is het Leontienhuis uitgegroeid tot veel meer dan alleen een inloophuis. Met onze opgedane kennis en ervaring hebben we een breed aanbod ontwikkeld. Van informatieve bijeenkomsten tot individuele coaching en groepsbegeleiding. Om mensen met een eetstoornis en hun naasten te coachen naar herstel. Want er is niet één weg naar herstel. Iedereen is uniek. Wij staan voor iedereen klaar, altijd. Ook voor jou.

Ervaringsdeskundigheid als basis

Onze ervaring is de kracht en basis van het Leontienhuis. Met het persoonlijke verhaal van Leontien als fundament. Een groot deel van onze vrijwilligers bestaat uit mensen die zelf een eetstoornis hebben gehad en overwonnen. Maar ook naasten, zoals ouders en partners, die nauw betrokken zijn geweest bij het herstel van hun kind of partner. Wij weten als geen ander hoe geniepig een eetstoornis is en hoe angstig het is om iemand te zien worstelen met deze ongrijpbare stoornis. We ontwikkelen en verbeteren onze aanpak continu, om de best mogelijke begeleiding en coaching te bieden.

IMG_0929-2

Het Leontienhuis in de maatschappij

Het Leontienhuis is toegankelijk voor iedereen die wil werken aan het herstel van een eetstoornis. Wij zien het als onze missie om zo veel mogelijk mensen te bereiken, informeren en inspireren om te herstellen. Je moet je voorstellen dat je door de eetstoornis steeds verder van de maatschappij komt te staan, door de lichamelijke en mentale gevolgen. Ons doel is om je weer terug de samenleving in te brengen. Als een gelukkig en liefdevol persoon die sterk in z’n schoenen staat en het leven tegemoet lacht.

Samen tegen eetstoornissen

In onze missie om de kwaliteit van leven van zo veel mogelijk mensen te verbeteren, pakken we iedere samenwerking aan die positief en constructief bijdraagt. Bij het Leontienhuis denken we in kansen en focussen we ons op mogelijkheden, in plaats van beperkingen. Regelmatig werken we samen met behandelinstellingen, artsen, therapeuten en psychologen. Afhankelijk van jouw hulpvraag. Jij bent de baas over je eigen herstel, dus ook hoe je wilt herstellen en met wie. Dat is per persoon verschillend. Wij zijn er voor je en helpen je gezonde keuzes te maken.

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.