Ons team

Leontien is als oprichter nauw betrokken bij het Leontienhuis. Een hecht en deskundig team van professionals is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en coördinatie van de verschillende programma’s en bijeenkomsten. De begeleiding en ondersteuning wordt gedaan door een grote groep vrijwilligers, waar we bijzonder trots op zijn.

#altijdvoorjou

Leontien Zijlaard-van Moorsel

Oprichter

“Mijn wielercarrière ligt alweer een poosje achter me. In 2005 ben ik gestopt met sporten op topniveau, maar heb ik zeker niet stilgezeten. Ik sport nog steeds graag, maar op een andere manier. De prestatie is niet belangrijk, het gaat om plezier. Ik weet als geen ander hoe zwaar de strijd is tegen de eetstoornis en ik besef ook hoe moeilijk deze tijd voor mijn familie is geweest. Daarom is het Leontienhuis er voor iedereen met een eetstoornis én hun naasten. Voor jou dus.”

Fieke Thijs

Programmaleider

Fieke heeft het Leontienhuis samen met Leontien opgezet. “Ik geloofde meteen in het initiatief. De kracht en inspiratie die uitgaat van ervaringsdeskundigheid en een persoonlijke benadering.” Na een carrière in het bedrijfsleven heeft Fieke als creatief therapeut beeldend en creatief therapeut drama gewerkt in de GGZ. Nu heeft Fieke als programmaleider, samen met Anne-Marie, de leiding over het aanbod van het Leontienhuis en specifieke verantwoordelijkheid voor de training van vrijwilligers en coaches.

Anne-Marie

Anne-Marie van der Klugt

Programmaleider

Anne-Marie is ervaringsdeskundige en psycholoog. Eerder was ze actief als vrijwilliger bij het Leontienhuis. “Mijn doel is om de hulp voor mensen met een eetstoornis laagdrempelig, persoonlijk en doelgericht te maken.” Als programmaleider is ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het Leontienhuis-programma. Daarnaast is ze gespecialiseerd in de digitalisering in de zorg en zal ze dit toepassen in het innoveren van het Leontienhuis-programma.

Wilma Heemsbergen

Coördinator

Wilma regelt als coördinator het dagelijkse reilen en zeilen in het Leontienhuis. Ze heeft een achtergrond als verpleegkundige en heeft als leidinggevende veel ervaring opgedaan. Wilma woont in Zevenhuizen. “Toen ik hoorde dat er een inloophuis voor mensen met een eetstoornis kwam in het mooie Zevenhuizen, heb ik mij direct aangemeld als vrijwilliger om iets te kunnen betekenen voor anderen. Dit mooie initiatief draag ik een warm hart toe.”

Willem Heemsbergen

Administrateur

Willem verzorgt de administratie van het Leontienhuis. Daarnaast is hij mantelzorger en zet hij zich in als vrijwilliger. “Er is altijd wat te doen bij het Leontienhuis.” Hij is zijn leven lang administratief bezig geweest. “Ik ben graag bezig op de achtergrond. En wat belangrijk is: ik doe het met veel plezier. Ik voel me thuis bij het Leontienhuis. Met een toegewijd team zijn we lekker bezig om er samen iets moois te maken!”

Kim van Heerde

Communicatiespecialist

Kim is ervaringsdeskundige en marketing communicatie is haar vak. Als communicatiespecialist is ze verantwoordelijk voor de strategie en het beheer van alle communicatiekanalen en -middelen van Stichting Leontienhuis.

WhatsApp Image 2023-05-22 at 20.03.37

Mariëlle Lindthout

Begeleider inloopprogramma

Mariëlle is ervaringsdeskundige en steun en toeverlaat voor de rest van het team. Wanneer de overige begeleiders niet beschikbaar zijn, neemt Mariëlle deze taken over. En al de mooie foto’s op deze website? Die zijn ook door haar gemaakt!

Onze vrijwilligers

Een grote groep vrijwilligers vormt de basis van het Leontienhuis, voor de uitvoering en begeleiding van onze programma’s en bijeenkomsten. Een groot deel van deze vrijwilligers heeft zelf een eetstoornis gehad en overwonnen, of heeft het herstel van een dierbare van dichtbij meegemaakt. Deze vrijwilligers noemen we ervaringsdeskundigen. Ook onze ‘niet ervaringsdeskundigen’ zijn onmisbaar. Zij zijn de link met het gewone leven, zonder eerstoornis. Het gaat bij het Leontienhuis niet alleen over jouw eetpatroon en sportverslaving bijvoorbeeld. Wij kijken verder dan dat. Naar de kwaliteit van jouw leven.