Leontienhuis twee nieuwe besturen

Woensdag 14 april was een heuglijk moment voor het Leontienhuis, met de officiële formulering van twee nieuwe besturen van twee aparte stichtingen: Stichting Leontienhuis en Stichting Vrienden van het Leontienhuis.

Stichting Leontienhuis focust op het beleid, de strategie en het aanbod van het Leontienhuis. Terwijl Stichting Vrienden van het Leontienhuis zich richt op de fondsenwerving. Beiden stichtingen zijn geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Het bestuur van Stichting Leontienhuis bestaat uit Wendy Hopmans (voorzitter), Hans Bloks (penningmeester) en Jan Ambachtsheer (secretaris). Het bestuur van Stichting Vrienden van het Leontienhuis bestaat uit Michael Zijlaard (voorzitter), Peter Michels (penningmeester), Manon Veldkamp-Dirkse (secretaris), Guido Hoffman (algemeen bestuurslid), Robin Dijkgraaf (algemeen bestuurslid) en André van der Meer (algemeen bestuurslid). Stuk voor stuk maatschappelijk betrokken professionals uit het bedrijfsleven, met ieder een eigen expertise en als vrijwilligers verbonden aan het Leontienhuis.

De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan het vormen van deze twee nieuwe stichtingen en besturen. Op woensdag 14 april werd dit dan eindelijk officieel bekrachtigd, door notaris mr. M.M. (Monique) Rens en kandidaat notaris mr. Ronald H. Schonenberg, die dit geheel belangeloos voor het Leontienhuis hebben verzorgd. Nogmaals ontzettend bedankt hiervoor!

Taken stichtingen
Voorheen werd het Leontienhuis gedragen door één stichting. Het loskoppelen van de belangrijkste activiteiten van het Leontienhuis, mensen helpen en donaties werven, is een strategische zet richting de toekomst om de professionaliteit en toekomst van het Leontienhuis te waarborgen. “Het geeft ons de ruimte om te focussen op dat waar het Leontienhuis goed in is, namelijk begeleiding bieden aan al die mensen die het Leontienhuis zo keihard nodig hebben”, aldus Wendy Hopmans, voorzitter Stichting Leontienhuis. Michael Zijlaard, voorzitter Stichting Vrienden van het Leontienhuis, voegt daar op zijn beurt aan toe: “Om dat te kunnen doen en ook te kunnen blijven doen, hebben we voldoende financiële middelen nodig. Een groot deel halen we uit fondsenwerving, daarom hebben we daar een aparte stichting voor opgericht.” De twee voorzitters geven aan regelmatig contact met elkaar te hebben, om activiteiten af te stemmen.

Leontien Zijlaard-van Moorsel, de oprichtster van het Leontienhuis, is nog altijd nauw betrokken bij het Leontienhuis. Ze is blij met deze stap. “We zitten niet stil en ontwikkelen onszelf continu. Het begon bijna 6 jaar terug met een inloophuis en kijk waar we nu staan. Met alle ervaring die we hebben, mogen we ons met recht een centrum voor herstel noemen. Iedere dag zijn we er voor mensen die vechten tegen een eetstoornis. En dat willen we nog jaren blijven doen. Daarom is dit een belangrijke stap, om dat zeker te stellen.”


Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.