Leontienhuis Huisartsensymposium voor derde keer een succes

Op woensdag 19 mei vond alweer de derde editie van het Leontienhuis Huisartsensymposium plaats. Het thema: diagnostiek en vroegsignalering van eetstoornissen. Gerenommeerde sprekers, ervaringsdeskundigen en Leontien Zijlaard-van Moorsel zelf informeerden tientallen huisartsen over het belang van vroege signalering en diagnostiek van een eetstoornis.

De commissie van het Leontienhuis Huisartsensymposium bestaat uit een aantal bevlogen vrijwilligers; huisartsen en betrokkenen van het Leontienhuis die zich hard maken om de eetstoornisproblematiek in Nederland terug te dringen. Huisartsen spelen een cruciale rol in de vroegsignalering van eetstoornissen. In de praktijk blijkt dat huisartsen niet altijd op de hoogte zijn van de eerste signalen van een eetstoornis. Daarom organiseert de commissie jaarlijks een symposium, speciaal voor huisartsen. De derde editie vond woensdag 19 mei plaats, digitaal via Zoom. Het accent van het symposium lag op de vraag: hoe herken je een eetstoornis en hoe behandel je deze?

Huisartsen alerter maken

Corina Koster en Wieteke van Breugel zijn beiden huisarts en medeorganisator van het Leontienhuis Huisartsensymposium. “Ons doel met dit symposium is huisartsen te leren om alerter te zijn en in een veel vroeger stadium de diagnose te stellen, zodat patiënten eerder begeleid kunnen worden en mogelijk minder intensief.” Wieteke van Breugel: “Het zou zo mooi zijn als wij als huisartsen veel eerder aan een eetstoornis denken. Bijvoorbeeld bij vrouwen die buikklachten hebben, problemen met de menstruatie of dikwijls met vage klachten als moeheid op het spreekuur komen.”

Vijftig huisartsen namen deel aan het symposium, waarvoor zij drie accreditatiepunten toegekend kregen. De organisatie spreekt van een succes en kijkt uit naar de volgende editie volgend jaar, die hopelijk weer live in het Leontienhuis plaats kan vinden.

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.