Horizongroep

Het Leontienhuis wil mensen met een eetstoornis helpen vechten tegen de eetstoornis. Een eetstoornis is echter zo’n ernstige ziekte dat helaas niet iedereen het gevecht wint.

Het Leontienhuis biedt daarom groepsgesprekken aan voor ouders die hun kind zijn verloren aan de gevolgen van een eetstoornis. Het doel hiervan is het bieden van steun, erkenning en herkenning door het delen van ervaringen met lotgenoten. De Horizongroep kan in het rouwproces een belangrijke ondersteuning zijn.

#altijdvoorjou

“Vanaf de eerste bijeenkomst van de Horizongroep voelden we ons thuis, begrepen en kregen we verbazend veel bevestiging. Ondanks dat het ziekteproces van iedereen anders is verlopen zijn er veel overeenkomsten. Deze worden vaak niet begrepen door buitenstaanders. We kregen antwoorden en bevestiging op onze vragen die alleen beantwoord kunnen worden wanneer je hetzelfde meegemaakt hebt. Door het begrip van lotgenoten en het luisteren naar anderen die dezelfde weg hebben afgelegd, met daarin ook onderwerpen als schuldgevoel of hulp van derden, gaf én geeft deze groep ons heel veel steun. Omdat we nog steeds in het rouwproces zitten helpt dit ons om het een plekje te geven en aan onszelf te werken om de toekomst verder aan te kunnen.”

Wij zijn de ouders van Ariënne die is overleden als gevolg van de ziekte anorexia. Wij ondervinden erg veel steun bij onze rouwverwerking vanuit het Leontienhuis door met andere ouders, die eveneens een kind hebben verloren, onze gevoelens te delen. Door de groepsgesprekken, onder begeleiding van Hans Bloks en Marian Gelijns, hebben wij weer een positief zicht op ons leven gekregen, vooral ten opzichte van onze schuldgevoelens. Nog steeds komen wij heel graag naar de bijeenkomsten omdat je gedurende het proces steeds weer nieuwe moeilijke momenten tegen komt, zoals bijvoorbeeld het opruimen van persoonlijke spullen van je overleden kind. Wij zijn de Horizongroep met hun begeleiding en het Leontienhuis, die dit alles mogelijk maken, daarvoor heel veel dank verschuldigd!

Steun, erkenning en herkenning

 

De bijeenkomsten worden begeleid door Marian Gelijns en Hans Bloks. Marian Gelijns is psychodynamisch therapeut en ervaringsdeskundige moeder. Haar dochter is overleden aan de gevolgen van anorexia. Hans Bloks is klinisch psycholoog met ruime ervaring en expertise in de behandeling van eetstoornissen. 

De groepsbijeenkomsten vinden plaats in het Leontienhuis: 1 keer per maand, 6 maanden lang. Daarna een aantal bijeenkomsten met meer tijd ertussen in overleg met de groep. 

Download hier de flyer

Heb je interesse, of wil je meer informatie? Neem contact op via info@leontienhuis.nl. Bij voldoende belangstelling zal een nieuwe groep starten

Het huis 4

"Mijn man en ik zijn ouders van een dochter die is overleden aan de ziekte anorexia nervosa in maart 2019. In 2019 hebben we ons aangemeld bij de horizongroep van het Leontienhuis in de hoop dat het ons zou helpen met het rouwproces. Het is een complex rouwproces mede door het hebben van schuldgevoelens. De allereerste keer dat we deelnamen mocht ieder zijn/haar verhaal vertellen. Dit was heftig om te horen. Er waren ook overeenkomsten in elk verhaal. Iedereen had last van schuldgevoelens. Na een aantal keren bij elkaar te zijn geweest hebben we herkenning gevonden. Iedereen die in de horizongroep zit heeft hetzelfde meegemaakt. Je wordt begrepen door elkaar. Je verdriet wordt begrepen. Dit geeft steun. Het helpt je door het rouwproces heen. Nu we een aantal jaren hebben deelgenomen aan de horizongroep is het verdriet niet weg. Dat hoeft ook niet. Maar de scherpe kantjes zijn eraf. De horizongroep is belangrijk geweest voor ons om zover te komen."

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.