Helden van het Leontienhuis 2022: Lot Sternheim & Jojanneke Bijsterbosch

Ieder jaar kiezen we een ‘Held van het Leontienhuis’.

Dit jaar hebben we niet één maar twee helden genomineerd die een grote impact hebben op het werkveld van eetstoornissen. Dit zijn Lot Sternheim & Jojanneke Bijsterbosch.

Waarom hebben we gekozen voor Lot en Jojanneke? Lot is als een onderzoeker naar eetstoornissen aangesloten aan de Universiteit Utrecht en werkt samen met Rintveld. Naast de vele onderzoeken naar eetstoornissen die zij op haar naam heeft staan, introduceerde zij samen met Jojanneke Bijsterbosch het boek: Samen de Eetstoornis aanpakken: Bewezen effectieve vaardigheden om je kind of partner te ondersteunen.

Dit boek is geschreven voor iedereen die zorgt voor iemand met een eetstoornis; ouders, partners maar ook professionals. Het vergroot kennis en inzicht en biedt vaardigheden die nodig zijn om naasten beter te begrijpen en effectief te ondersteunen. Wij zetten dit boek dan ook vaak in bij het Leontienhuis als ondersteuning bij onze ouderpakketen.

Op 25 september tijdens ons Charity Ride event reikte Leontien Zijlaard- van Moorsel Lot en Jojanneke de bokaal uit voor helden van het Leontienhuis 2022. Op 26 september tijdens ons Charity Ride en Walk werden beiden nogmaals in het zonnetje gezet als dank voor hun werkzaamheden. Veel van onze aanwezigen schaften het boek aan wat ook te koop is in het leontienhuis.

Dankjewel Lot en Jojanneke voor jouw werkzaamheden in strijd tegen de eetstoornis en we hopen dat jullie nog lang hiermee door zult gaan.