Laat je inspireren door onze verhalen

Van en voor mensen die willen herstellen van een eetstoornis

Wist je dat we iedere week een nieuwsbrief versturen met verhalen van en voor mensen met een eetstoornis én hun naasten? Marieke, Henriët, Imke, Lianne, Iris en Patty vormen de redactie van het populaire Leontienhuis bulletin. Allemaal hebben ze ervaring met die allesverwoestende stem die hun leven beheerst(e). Belangrijker nog is dat ze de dappere keuze hebben gemaakt om de strijd aan te gaan met de eetstoornis. Ze kennen de uitdagingen, valkuilen, successen, diepte- en hoogtepunten van herstel. En die delen ze graag met jou in het bulletin.

Groepsfoto redactie 2
Mockup 2 Leontienhuis bulletin

“Ik richt mij liever op het leven dat ik weer wil gaan leiden, dan op dat getal op die weegschaal. Dus laten we vooral bespreken wat onze dromen zijn, in plaats van het getal dat de weegschaal aangeeft. Wat dat getal ook is, je bent goed zoals je bent.”

Elke week een beetje Leontienhuis in je mailbox

Vechten tegen de eetstoornis is een fulltime job. Voor jou, met een eetstoornis. En ook voor jou, als naaste. Vaak is herstellen van een eetstoornis daarom een eenzame strijd. Voor jou én je naasten. Maar hé, dat hoeft helemaal niet! Want je bent zeker niet de enige. Het is niet voor niets iedere dag druk bij het Leontienhuis en de wachtlijsten bij behandelinstellingen groeien maar door. En ook wij zijn er voor je. Iedere woensdag om 10.00 uur is je inbox gevuld met ervaringsverhalen, open en eerlijk. Om je minder eenzaam te laten voelen, te steunen en motiveren. Lees je mee? Meld je hier aan.

“Ik vind het elke keer zo fijn dat de thema's aansluiten met waar ik sta in herstel en mee struggle. Het zal vast toeval zijn, maar de (h)erkenning lezen is erg prettig!”

Mockup 1 Leontienhuis bulletin

Maak kennis met de redactie

Wie zijn wij? Een bont gezelschap eet-gekkies! Allemaal hebben we ervaring met een eetstoornis en met het herstellen van een eetstoornis. We hebben ons eigen verhaal en ons unieke pad naar herstel. Wat we met elkaar delen is dat we allemaal de verwoestende werking van een eetstoornis kennen, weten dat een eetstoornis niet over eten gaat, een verbluffende dosis aan doorzettingsvermogen én onze liefde voor schrijven. Met een lach, een traan en een beetje donkere humor op z’n tijd delen we onze ervaringen met jou.

Lianne

“Waar ik een paar jaar geleden startte met schrijven midden in mijn herstel, sta ik nu weer midden in het leven. Ik heb een drukke baan in de HR, een leuke groep vriendinnen en een overvolle agenda. In die drukte probeer ik mijn rust te vinden in boeken, strandwandelingen met de hond, creativiteit en schrijven. Zwevend tussen nog niet helemaal hersteld en hersteld, vind ik als redactielid mijn inspiratie voor de columns voor het bulletin.”

 

Marieke

“In 2018 koos ik voor herstel. De hobbelige weg met pieken en dalen zorgt ervoor dat ik nu sterker ben dan ooit. Niet helemaal hersteld, maar de eetstoornis speelt in mijn dagelijks leven geen rol meer. Ooit leerde ik voor journalistiek en mediaproductie, die kwaliteiten kan ik goed gebruiken tijdens mijn werkzaamheden bij het bulletin. Ik hou enorm veel van muziek en ik woon al tien jaar samen met mijn grote liefde en golden retriever.”

Imke

“De weg ernaartoe was lang en hobbelig, maar inmiddels sta ik stevig in mijn schoenen. Na mijn studie Frans ben ik uiteindelijk als contentmanager bij een organisatie voor naasten van mensen met een psychische aandoening beland. Ontspanning vind ik in de natuur, met een goed boek op de bank, met reiki, of op mijn fiets. Humor en muziek zijn voor mij onmisbaar en de kantoorhond en de buurtkatten kunnen altijd op extra aandacht rekenen.”

Henriët

“Ik heb lang in het niemandsland verkeerd, tussen het loslaten van mijn eetstoornis en het aangaan van het leven. De eetstoornis zit me nog regelmatig dwars, maar ik heb inmiddels de doodlopende weg verlaten en ben het pad naar herstel gaan volgen. Hoewel ik weet dat er nog een wereld te winnen is op het gebied van zelfzorg, geloof ik niet dat het pad naar psychische gezondheid een concrete finishlijn heeft. Het leven blijft een koorddansact, maar ik weet steeds beter mijn evenwicht te bewaren.”

Iris

‘‘Daar waar dit bulletin ooit een inspiratie voor mijzelf was, schrijf ik nu als vast redactielid vol kracht en hoop mee. In het dagelijks leven schrijf ik boeken en run ik mijn eigen bedrijf. Iets waarvan ik nooit had gedacht weer te kunnen doen. Ik hoop anderen te laten zien dat niks onmogelijk is en ik weet zeker dat herstellen van een eetstoornis kan. Misschien niet voor iedereen, of voor elk op een andere manier, maar dat het beter wordt, geloof ik écht.’’

 

Patty

“Ik ben al zeker tien jaar hersteld. Dus ja, succesvol herstellen kan écht! De eetstoornis heeft zeker z’n littekens (figuurlijk) achtergelaten, maar heeft me ook gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben moeder, ondernemer, tekstschrijver, vrijwilliger bij het Leontienhuis en de eindredacteur van dit geweldige bulletin. Natuurlijk kent ook mijn leven nog altijd pieken en dalen. Het is maar net hoe je ermee omgaat. En ik kies ervoor om het glas altijd halfvol te zien. Proost!”

Lees je mee?

Het Leontienhuis bulletin is gratis voor iedereen die op zoek is naar herkenning en begrip tijdens het herstel van een eetstoornis. Ook als ouder, naaste, of zorgprofessional kun je in ons wekelijkse bulletin een weg vinden in het hoofd en de belevingswereld van iemand met een eetstoornis. Aanmelden is eenvoudig en kosteloos!

Groepsfoto redactie 1

“Het bulletin laat me minder ‘vreemd’ voelen. Het is heel waardevol om jullie ervaringen te lezen en te zien hoe jullie met bepaalde dingen omgaan. Dat heeft mij veel geholpen in mijn herstel.”

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.