Boektip!

‘Samen de eetstoornis aanpakken’ vergroot je kennis en inzicht en biedt vaardigheden die nodig zijn om een kind of partner thuis te ondersteunen. Het boek geeft praktische handvatten en strategieën om met stressvolle situaties om te gaan. ‘Samen de eetstoornis aanpakken’ is bedoeld voor iedereen die zorgt voor iemand met een eetstoornis; ouders, partners maar ook professionals. Goed om te weten: wij staan met het Leontienhuis achter dit boek. Ook wij passen de tips en tools toe in onze programma’s.

Het boek is geschreven door Prof. Dr. Janet Treasure, en gebaseerd op 25 jaar klinische ervaring met en wetenschappelijk onderzoek naar het belang van het gezin in het herstel van iemand met een eetstoornis. Jojanneke Bijsterbosch en Lot Sternheim hebben ervoor gezorgd dat er nu ook een Nederlandse versie beschikbaar is. Je bestelt het boek hier bij Bol.com of SWP.

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.