Boeiend artikel over ernst en complexiteit eetstoornissen

Een must read!

Een boeiend en zeer compleet artikel over de ernst van eetstoornissen en de complexiteit van de behandeling. Nina Polak en Lynn Berger zetten uiteen waarom anorexia niet zomaar een ‘ziekte’ met een pasklare behandeling is. “Wat het nog ingewikkelder maakt: de schotten die er in de zorg bestaan – tussen lichaam en geest, arts en psycholoog – kunnen een goede behandeling in de weg staan. Ja, het is een psychische stoornis, maar de gevolgen zijn zo lichamelijk dat medische aandacht cruciaal is. Andersom geldt ook: het lichaam lijdt, maar als je het psychisch lijden niet meeneemt in de behandeling, blijf je bij symptoombestrijding.”

Ook de rol van de maatschappij wordt benoemd: “Deze ultieme streefziekte laat zien hoe hoog de eisen zijn die we stellen in onze maatschappij. Aan onszelf, aan ons lichaam én aan de specialistische zorg.”

Diverse experts komen aan het woord, zoals gedragstherapeut Elisabeth Thiadens, (de voor ons bekende) kinderarts Annemarie van Bellegem en Peer van der Helm, lector residentiële jeugdzorg aan de Hogeschool Leiden en hoogleraar onderwijs en zorg aan de Universiteit van Amsterdam.

Kortom, het lezen waard als eetstoornisproblematiek jou boeit! Hier lees je het hele artikel: https://decorrespondent.nl/12610/anorexia-is-de-ultieme-streefziekte-een-spiegel-voor-de-samenleving/1292777200-d7fe8098

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.