Leontien tijdens het Leontienhuis Huisartsensymposium

19 mei Leontienhuis Huisartsensymposium

Na twee succesvolle huisartsensymposia, organiseren we ook dit jaar weer het Leontienhuis Huisartsensymposium, met als thema: Diagnostiek en vroegsignalering van Eetstoornissen. Het is dit keer digitaal. Op 19 mei 2021, van 18.45 tot 21.45 uur.

Speciaal voor huisartsen

Het Leontienhuis Huisartsensymposium is een initiatief van een ervaringsdeskundige moeder, samen met een aantal huisartsen, in samenwerking met het Leontienhuis. Huisartsen zien met enige regelmaat patiënten met een eetstoornis op het spreekuur. De diagnose vroeg stellen is essentieel voor het verdere beloop van het ziektebeeld. Toch blijkt vaak dat het bij een groot deel van de huisartsen ontbreekt aan praktische en toepasbare kennis.

Deskundige sprekers

Tijdens het Leontienhuis Huisartsensymposium gaan we samen met een aantal deskundigen dieper in op de problematiek rondom eetstoornissen. Leer meer van onze prominente sprekers: Drs. Annemarie van Bellegem, kinderarts toegelegd op eetstoornissen, en Prof. dr. Annemarie van Elburg, kinder- en jeugdpsychiater, hoogleraar klinische psychopathologie. Gevolgd door een interessante paneldiscussie met onze ervaringsdeskundigen en sprekers. En natuurlijk maak je ook kennis met de oprichtster van het Leontienhuis, Leontien Zijlaard-van Moorsel.

Informatie en aanmelden

Interesse? Check de flyer voor meer informatie. En meld je aan via het registratieformulier. Let op: deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor huisartsen.


 

Wegwerkzaamheden

Vanaf 15 november t/m 28 november wordt er aan de B weg gewerkt en wordt deze opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat het Leontienhuis met de auto deze periode niet direct bereikbaar is. Met de fiets blijven we wel bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de woonwijk direct achter het Leontienhuis. 

Ons advies is om de ‘Baronessenhof’ in te voeren in de navigatie en in deze straat de auto te parkeren. Steek vervolgens het bruggetje aan het einde van de straat over en ga naar rechts. Je loopt vervolgens tegen de achterzijde van het Leontienhuis aan. Loop links om de tuin heen om bij de hoofdingang te komen.