Wanneer je vragen hebt over deelname of inhoud van het programma, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het programma bestaat momenteel uit:

 •           Samen Lunchen

Wanneer eten in je eentje lastig is (en/of ongezellig), kom dan lunchen in het Leontienhuis. We streven naar gezonde en gezellige maaltijden en houden van gasten aan tafel.
Laat het wel even van tevoren weten (via mail of telefoon).

 •          Praatje aan de keukentafel met de gastvrouw

In het Leontienhuis ben je van harte welkom voor zomaar een praatje om wat afleiding te hebben. Loop  gerust eens binnen en kom gezellig met de gastvrouw koffie of thee drinken aan onze keukentafel. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur is er altijd iemand aanwezig.

 •         Creatieve Inloop

De bezoekers kunnen meedoen met schilderen, knutselen of handwerken. Van half 1 tot 1 uur wordt er geluncht. Je kunt komen wanneer je wilt en doen waar je zin in hebt.

Maandag                van 11.00- 15.00 uur onder begeleiding

Dinsdag                  van 11.00 - 15.00 uur onder begeleiding

Donderdag             van 11.00 - 15.00 uur onder begeleiding

Vrijdag                    van 11.00 - 15.00 uur onder begeleiding 

 •          Yoga

Tijdens de les van 1 uur staat ontspanning centraal. Herken je dat tijdens of na een stressvolle gebeurtenis al je spieren aangespannen zijn, je schouders opgetrokken, je gezicht strak? Tijdens de yogales wordt op een plezierige manier de aandacht gericht op het omkeren hiervan. Door middel van oefeningen zoals ademhaling en houdingen, word je uitgenodigd om los te laten. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld evenwicht, zelfvertrouwen, kracht en plezier vergroot worden, zowel fysiek als mentaal. Op een andere manier maak je contact met jezelf en met je lichaam. Het denken wordt even tot rust gebracht.

Maandagmiddag             van 13.30 - 14.30 uur                                              

Dinsdagmiddag               van 13.30 - 14.30 uur 

Donderdagochtend         van 10.30 - 11.30 uur

 Vrijdagmiddag                van 13.30 - 14.30 uur 

 •         Werken aan werk

Het Leontienhuis wil mensen met een eetstoornis motiveren en begeleiden op de weg naar herstel en naar een (hernieuwde) deelname aan de maatschappij. Deze hernieuwde deelname aan de maatschappij heeft veelal ook te maken met aansluiting vinden in het arbeidsproces. Het Leontienhuis heeft als doel om de bezoekers te begeleiden, te coachen en te steunen bij het vinden van vrijwilligerswerk, bij oriëntatie op werk en het vinden van werkervaringsplaatsen. Dit mede door middel van persoonlijke begeleiding naar en tijdens het vrijwilligerswerk.

De begeleiding kan bestaan uit:

 • Oefenen van het schrijven van sollicitatiebrieven/mails
 • Oefenen van gesprekken
 • Begeleiding bij het contact leggen met het bedrijf waarin je wilt gaan werken
 • Meegaan op (kennismakings-)gesprekken bij het bedrijf
 • Begeleiding tijdens je werk/leerperiode
 • Beroepsoriëntatie

 

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"