Mijn naam is Anita van der Ende (1994). Ik ben woonachtig in Maasdijk.

Mijn naam is Anita van der Ende (1994). Ik ben woonachtig in Maasdijk, een klein dorpje in de gemeente Westland. Ik ben gek op dieren, boeken en yoga.

Na meer dan zeven jaar te hebben geleefd met een eetstoornis en depressie, en meerdere jaren therapie te hebben gevolgd, was het voor mij in 2014 geen moeilijke keuze om een studierichting te kiezen. Ik wil met mijn ervaring graag anderen helpen om de waarde van zichzelf en het leven terug te vinden. Inmiddels zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding Toegepaste psychologie, en ga ik binnenkort beginnen met mijn afstuderen. Ik ben bij het Leontienhuis terecht gekomen doordat ik vorig jaar een stageplek zocht. Met veel plezier heb ik mijn stage bij het Leontienhuis in mei 2018 mogen afronden.

Naast mijn hbo-opleiding volg ik een yoga-docentenopleiding, om uiteindelijk zelf les te kunnen gaan geven in Hatha-yoga. In mijn herstelperiode heb ik veel aan yoga, mindfulness en meditatie gehad. Het creëerde rust in mijn hoofd, waardoor ik dingen beter kon relativeren en het heeft mij geleerd te voelen wat ik nodig had, ik plaats van te doen wat de eetstoornis mij voorschreef.

Ik hoop met mijn ervaring anderen te kunnen inspireren, en te ondersteunen in de strijd tegen de eetstoornis!

 

Terug naar overzicht

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"