Mijn naam is Janny (1947). Samen met mijn man heb ik drie dochters gekregen, waarvan zowel mijn oudste als jongste dochter anorexia nervosa hebben gehad.

Gelukkig zijn zij beiden weer hersteld. Ook ben ik een trotse oma van vier kleinkinderen, waarvan twee van mijn oudste dochter zijn.

Het is voor mij alweer 28 jaar geleden dat mijn oudste dochter anorexia kreeg, zij was toen 13 jaar oud. In die tijd was er weinig informatie over anorexia in de media, waardoor mijn man en ik weinig over deze ziekte en de behandeling afwisten. Wij voelden ons heel verdrietig en machteloos, om te moeten toezien hoe onze dochter vele kilo’s in gewicht verloor.

Via een folder van de huisarts heb ik telefonisch contact kunnen opnemen met een “ervaringsdeskundige moeder”. Zij gaf mij advies over een kliniek voor eetstoornissen, waar zij en haar dochter goede ervaringen hadden opgedaan. Ook haar luisterend oor heeft mij veel steun en hoop gegeven.

Nu zou ik graag zelf als ervaringsdeskundige moeder bij het Leontienhuis een luisterend oor willen bieden aan ouders en naasten, die nog wel in deze moeilijke en verdrietige periode verkeren. Zodat zij, net als ik indertijd, zich gesteund voelen en wellicht ook weer hoop op een goede toekomst krijgen.

Terug naar overzicht

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"