greta-noordenbos

Door haar eigen ervaring met het overwinnen van anorexia nervosa, en door haar persoonlijke en betrokken benadering weet Leontien van Moorsel als geen ander mensen met een eetstoornis te motiveren en te coachen op hun weg naar herstel. Het Leontienhuis is een bijzonder waardevol initiatief om dit doel te bereiken.
Greta Noordenbos
Dr. Greta Noordenbos is senior onderzoeker en universitair docent bij de sectie Klinische Psychologie van de Universiteit Leiden en gespecialiseerd in preventie en herstel van eetstoornissen.

 

pals-brust

"C&A Inspired by real life" en daarom een warm voorstander van het Leontienhuis waar gewerkt wordt om de "real life" wederom te creëren!
Pals Brust
Ex-algemeen directeur C&A Nederland, C&A Benelux en director Store Operations C&A Europe

 

Annemarie van Elburg

Als behandelaar zie ik dat om echt te herstellen van een eetstoornis, de stap naar het gewone leven moet worden genomen. Dat lijkt zoiets kleins, maar wat wordt het dikwijls groot als je aan een eetstoornis lijdt! Weer gaan doen wat je echt graag wilt, weer mee willen doen met vriendinnen, ook als dat eten inhoudt, een relatie aangaan met alle onzekerheden van dien en zonder terug te vallen; ik denk dat het Leontienhuis daar een geweldige steun in de rug bij kan zijn. Diezelfde overbrugging maar dan aan het begin, dus om de stap te nemen en te gaan werken aan het overwinnen van je eetstoornis, wordt ook van harte gesteund door de mensen van het Leontienhuis, en niet in de laatste plaats door Leontien zelf!
Prof. A.A. van Elburg
Kinder- & jeugdpsychiater, Hoogleraar FSW-UU Medisch manager Altrecht Eetstoornissen Rintveld

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"