Volgens de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen zijn er in Nederland ruim 188.000 mensen die kampen met een eetstoornis (anorexia nervosa, boulimia en binge-eating disorder). Het zijn vooral steeds jonger wordende meiden die worstelen met deze problematiek. Met de huidige wachttijden voor de specialistische ggz, ziet zowel huisarts als praktijkondersteuner (ggz) deze cliënt vaker op het spreekuur verschijnen, mits de eetstoornis daadwerkelijk herkend wordt.

Dat is namelijk niet altijd even makkelijk. Vaak spelen meerdere psychische stoornissen een rol of is er nog onvoldoende kennis om de juiste diagnose te stellen. Daarbij is de kans groot dat de cliënt helemaal niet wil dat de ziekte ontdekt wordt en ook weet wat te doen om deze zolang mogelijk verborgen te houden.

In samenwerking met het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis en hun naasten, organiseren wij op woensdag 25 september 2019 deze studiemiddag, waarbij sprekers en ervaringsdeskundigen ingaan op het (h)erkennen van eetstoornissen, omgaan met co-morbiditeit en behandelmethodes.

Het Leontienhuis is een initiatief van ex-wielrenster Leontien van Moorsel. Naast verschillende medailles, won zij ook haar strijd tegen anorexia. Zij opent deze studiemiddag met haar verhaal.

Mark Two Academy vindt het belangrijk dat eetstoornissen eerder gesignaleerd worden om zo hun invloed op de cliënt te beperken. Daarom doneren wij een deel van de opbrengst aan het Leontienhuis. Help je ook mee?

Meer informatie over het programma lees je in deze folder. Aanmelden? Dat kan via www.marktwo.nl.

We hopen je te mogen begroeten in Utrecht, op woensdagmiddag 25 september 2019.

Met vriendelijke groet,

Annelijne Verburgt, cursusmanager Mark Two Academy 

Klik hier voor de flyer     

Terug

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"