AgendaLogo Leontienhuis Club van 100

 

Donderdag 21 februari 2019
Onderwerp lezing: Trends in politieke lobby in 2019. Wat werkt en wie is succesvol?

Pieter Walraven – senior adviseur/partner Public Matters
Al vanaf zijn 20ste is Pieter Walraven (38) professioneel bezig met beïnvloeding. Bij zijn start bij VNO-NCW ervaarde hij het belang voor ondernemers om als collectief op te treden en gezamenlijk meer te bereiken dan alleen. Vervolgens behartigde hij de belangen van de Nederlandse detailhandel als lobbyist en woordvoerder. Hoe effectief het samenspel van mediacommunicatie en politieke belangenbehartiging was, bleek bij de lobby voor de winkeltijdenwet en de realisatie van een landelijk frauderegister. Nu is hij managing-partner van lobby- en public affairs adviesbureau Public Matters en adviseert hij bedrijven en branchevereniging over strategie en beïnvloeding. Pieter’s drive is om iedereen inzicht te geven in hoe overheidsbeleid tot stand komt. En vooral hoe je dit kunt beïnvloeden. Of je nou een beursgenoteerd of internationaal bedrijf bent, een vereniging van bedrijven of een overheidsorganisatie. Iedereen kan beïnvloeden waarbij het bij lobbyen wel gaat om een vak dat meer vergt dan het hebben van contacten. Een goed verhaal, met de juiste argumentatie op het juiste moment bij de juiste persoon kan het verschil maken.

Donderdag 4 april 2019
Lezing Peter Van den Hul

Peter geeft samen met zijn vrouw Eveline van den Hul - Van der Valk leiding aan Hotel Nieuwerkerk, Hotel Leiden en het nieuw te bouwen hotel in Schiedam. Peter neemt ons mee in het reilen en zeilen in het Van der Valk concern, van de appelmoes met kers tot en met de meest hippe gerechten. Van der Valk is geliefd bij zakenlui, families, vrienden en wielrenners, van een lekkere kop koffie met appeltaart tot een borrel met heerlijke hapjes.

Vrijdag 12 april 2019
Fietsclinic door Paul van Dam (passion4biking.com)

 

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"