Wanneer je vragen hebt over deelname of inhoud van het programma, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het programma bestaat momenteel uit:

Praatje aan de keukentafel met de gastvrouw

In het Leontienhuis ben je van harte welkom voor zomaar een praatje om wat afleiding te hebben. Loop gerust eens binnen en kom gezellig met de gastvrouw koffie of thee drinken aan onze keukentafel. De gastvrouw vertelt je wat we doen en kan je een rondleiding geven. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur is er altijd iemand aanwezig.
Wil je ook een uitgebreid kennismakingsgesprek met een ervaringsdeskundige, maak dan even van tevoren een afspraak. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Creatieve inloop

De bezoekers kunnen meedoen met schilderen, knutselen of handwerken. Je kunt komen wanneer je wilt en doen waar je zin in hebt.

Maandag                van 11.00 - 15.00 uur onder begeleiding

Dinsdag                  van 11.00 - 15.00 uur onder begeleiding

Donderdag             van 11.00 - 15.00 uur onder begeleiding

Vrijdag                    van 11.00 - 15.00 uur onder begeleiding 

Yoga

Tijdens de les van een uur staat ontspanning centraal. Herken je dat tijdens of na een stressvolle gebeurtenis al je spieren aangespannen zijn, je schouders opgetrokken, je gezicht strak? Tijdens de yogales wordt op een plezierige manier de aandacht gericht op het omkeren hiervan. Door middel van oefeningen zoals ademhaling en houdingen, word je uitgenodigd om los te laten. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld evenwicht, zelfvertrouwen, kracht en plezier vergroot worden, zowel fysiek als mentaal. Op een andere manier maak je contact met jezelf en met je lichaam. Het denken wordt even tot rust gebracht.

Maandagmiddag             van 13.30 - 14.30 uur                                              

Dinsdagmiddag               van 13.30 - 14.30 uur 

Vrijdagmiddag                 van 13.30 - 14.30 uur 

Klankschalensessie

Klankreis: Tijdens een klankreis lig of zit je op een comfortabele ondergrond en mag je genieten van de klanken van Tibetaanse klankschalen, de Chinese gong, oceandrum, rainstick en de koshi.
Begeleide meditatie: Terwijl je op de yogamat ligt, hoor je de klanken van de schalen en de stem van Marjoke. Je bent van harte welkom, ook als je alleen maar even wilt komen kijken of het wat voor je is. 

Donderdagmiddag          van 13.30 - 14.30 uur    (om de 2 weken, even weken)

klankschaal

Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Massage

Je mag zelf bepalen wat je wilt (hand, nek, rug, enz).

Eens per maand - exacte datum of aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

massage

Samen lunchen

Wanneer eten in je eentje lastig is (en/of ongezellig), kom dan lunchen in het Leontienhuis. We streven naar gezonde en gezellige maaltijden en houden van gasten aan tafel. We lunchen van 12.30 uur tot 13.00 uur.
Laat het wel even van tevoren weten (via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 0180-444665).

Video-lunch
Aangezien we in het kader van ‘Leontienhuis 1,5 meter’ een beperkt aantal bezoekers per dag kunnen ontvangen, bieden we ook de mogelijkheid aan om via videoconference te lunchen.
Klik hier voor de pdf met info over de video-lunch.

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"