Hallo, ik ben Edwin, gastheer in het Leontienhuis.

Ik ben tijdens mijn avontuurlijke fietstocht vanuit Italië naar Nederland Guido tegengekomen en via  hem lid geworden van de club van 100 van het Leontienhuis. Elke keer als ik in het Leontienhuis kwam voelde ik mij er op mijn gemak, de rust en liefdevolle omgeving maakte mij blij.

Ik heb geen ervaring met eetstoornissen, maar in mijn persoonlijke ontwikkeling kwam naar voren dat ik meer wilde betekenen voor de maatschappij, op een directe manier. Dus ontstond het idee om als 1e gastheer aan de slag te gaan bij het Leontienhuis. Dit leek me een supergave uitdaging want met drie volwassen zonen kom ik uit een mannenwereld waar het Leontienhuis juist een vrouwenwereld is.

Na de indrukwekkende introductiedag werd ik nog enthousiaster. Nu ik een paar dagdelen heb meegelopen heb ik gemerkt dat ik er energie van krijg en heb ik het gevoel dat de bezoekers (en andere vrijwilligers) mij opgenomen hebben in de ‘familie’. Dit maakt dat ik nog meer gedreven ben om mee te mogen werken aan een fijne leefomgeving in het Leontienhuis.

Terug naar overzicht

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"