Mijn naam is Cees van der Harst en ik ben sinds een aantal maanden als vrijwilliger werkzaam bij het Leontienhuis.

Mijn naam is Cees van der Harst en ik ben sinds een aantal maanden als vrijwilliger werkzaam bij het Leontienhuis.

Dat ik bij het Leontienhuis terecht ben gekomen is enerzijds omdat mijn vrouw mij op het Leontienhuis attendeerde en anderzijds omdat ik zowat om de hoek woon. We zijn eigenlijk bijna buren.

De meeste bezoekers zullen mij niet vaak zien omdat ik vooralsnog alleen op de woensdagen te bewonderen ben. Op die woensdagen hou ik mij tot nu toe bezig met het onderhoud aan de tuin. Andere voorkomende klussen zal ik zeker niet uit de weg gaan.

Mijn hobby’s liggen vooral op het gebied van actief bezig zijn. Ik sport vooral graag zoals schaatsen, wielrennen, hardlopen, wandelen en skiën.

Niet allemaal tegelijk natuurlijk maar zodra het even kan ben ik ‘weg’. Dat roep ik vooral op mijn werk als het gaat vriezen en ze in Friesland en omgeving zenuwachtig gaan worden over een eventuele grote schaatstocht. Ook wel ‘de moeder der tochten’ genoemd. Want daar probeer ik ieder jaar weer klaar voor te staan.

Daarnaast vind ik het leuk om bezig te zijn om en rond het huis, ook thuis bij de gezamenlijke 6 kinderen die we hebben, en films te kijken en boeken te lezen. Helaas komt dat laatste er de laatste tijd niet zo heel veel meer van.

Dat ik 1 dag in de week vrijwilligerswerk kan doen heb ik te danken aan mijn werkgever, ING, die sinds dit jaar 60-plussers in staat stelt om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Het is een mooi instrument om op deze manier iets voor de maatschappij te kunnen doen.

Dit is wie ik ben. Wil je mij over het 1 of ander vragen stellen dan kun je mij gerust aanschieten als ik bij het Leontienhuis bezig ben.

 

Terug naar overzicht

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"