Iedereen is kunstzinnig, ook jij! En hoe ik dat weet???? Iedereen is vroeger een klein kind geweest. Weet je nog dat je op de peuter/kleuterschool allerlei verschillende tekeningen, boetseerwerkjes/ schilderijtjes/ knutselwerkjes maakte. Ja toch. Dan kun je je waarschijnlijk ook nog wel herinneren dat je met een grote lach en vol trots het gemaakte werkje aan iedereen wilde laten zien.

Misschien ben je in de loop van je leven het enthousiasme een beetje verloren maar dat je nog steeds kunstzinnig aangelegd bent, staat vast.

Mijn wens is dat ik het kunstzinnige weer bij je naar voren haal. Je weer enthousiast maak om een tekening te maken, een boetseerwerk onder je handen laten vormen, een schilderij tot leven laten komen, een fantasiefiguur van papier-maché te laten ontwerpen, te werken met de materialen die de natuur ons schenkt (schelpen/takken/mos/drijfhout,wol) enz enz.

Wie ben ik dan, dat ik bij jou het spelende kind in je naar boven kan halen?

Mijn naam is Yvonne van der Ham, vrijwilligster bij de creatieve-inloop op de dinsdag. Ik heb een opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach gevolgd en mijn wens is dat ik een ieder kan enthousiasmeren om weer creatief aan de slag te gaan. Ik ben oma van 2 lieve kleinzoons waar ik alleen maar van geniet. Ook ben ik vrijwilligster bij Welzijn Zuidplas, werk daar met ouderen ook op kunstzinnig vlak. Daarnaast ben ik als vrijwilligster werkzaam als budgetcoach.

Sinds december 2016 ben ik wekelijks in het Leontienhuis en ik heb ervaren hoe fijn het is. Mijn doel: het zo fijn en aangenaam mogelijk maken, niets moet alles mag, in alle rust en op ieders eigen tempo, met respect voor ieders welzijn. Ik voel mij gezegend en rijk dat ik hier mijn kennis mag delen.

Schroom niet, kom eens kijken tijdens de crea-inloop en laat je inspireren. Ook jij kunt het, ik help je als het nodig is, wel op weg. Geniet, en speel weer even als toen je nog een klein kind was.

Je bent van harte welkom, tot snel.

Terug naar overzicht

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"