Mijn naam is Astrid, getrouwd met Ed en trotse moeder van twee dochters en een zoon. We wonen in Naaldwijk en sinds 2016 ben ik vrijwilliger in het Leontienhuis.

Vanaf het moment dat mijn moeder liefdevol werd verzorgd in een hospice, wist ik dat ik ooit vrijwilligerswerk zou gaan doen. Ik dacht toen nog niet aan het Leontienhuis, maar ik wist wel dat het voor mij goed voelde om mensen bij te staan tijdens een moeilijke periode in hun leven.

Ook ons levenspad ging niet altijd over rozen. Zo kreeg Nancy, onze jongste dochter, anorexia toen ze dertien was. Omdat ze op een gegeven moment wel weer at, maar het in haar koppie nog niet goed zat, hoopte ze op steun van iemand die haar begreep en snapte wat er in haar omging. Zonder dat wij het wisten, gaf Nancy zich op voor het televisieprogramma Tot Op Het Bot. Na een selectieprocedure en een aantal goede gesprekken met onze kinderen, hebben we als gezin besloten om aan het programma mee te werken. En zo kwam Leontien in ons leven! Na de intensieve begeleiding van Leontien en een therapeute, kan ik vol trots vertellen dat het fantastisch gaat met Nancy.

Eind 2015 kwam de vraag vanuit het Leontienhuis of ik ervaringsdeskundige ouder wilde worden. In februari 2016 volgde ik de trainingsdag en al snel begeleidde ik, samen met Egbert, ouders en naasten van meisjes en vrouwen met een eetstoornis.

Helaas kwam aan onze samenwerking een einde toen ik aangaf wat meer te willen betekenen voor de mensen die zelf een eetstoornis hebben. Momenteel coach ik twee mooie jonge vrouwen en sinds oktober 2018 begeleiden Wilma en ik de ondersteuningsgroep. Ook ben ik regelmatig aanwezig bij de inspiratiebijeenkomsten.

 

Terug naar overzicht

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"