Ik ben Toke en in 1986 geboren in Delft, maar woon nu al langere tijd met veel plezier in Rotterdam.

In het dagelijks leven ben ik arts, en ben ik sinds 1 januari in 2015 in opleiding tot internist vanuit Rotterdam (Erasmus MC), maar nu voor een aantal jaar in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Een heel mooi vak! Daarnaast heb ik me de afgelopen jaren in een epidemiologisch onderzoek naar cholesterolverlagende medicijnen verdiept, en ben ik in juni 2015 gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast mijn werk ben ik een fanatiek hardloper en heb ik bijvoorbeeld de Roparun gerend, houd ik van winkelen, mooie reizen maken, en vooral veel gezelligheid met familie en vrienden in combinatie met lekker koken, eten en een goed glas wijn.
Als ervaringsdeskundige vrijwilliger wil ik bezoekers graag laten zien hoe leuk en mooi het leven na en zonder een eetstoornis is. Ik ben onderdeel van de beleidscommissie, doe een ouder/partner-groep, hoop de medische kennis rondom eetstoornissen te verbreden door onder andere een huisartsensymposium mede te organiseren, en heb individueel mailcontact met meiden die met een eetstoornis kampen. Ik hoop dat iedereen de weg naar een mooie, vrije, gelukkige toekomst vindt, het is het waard!

Terug naar overzicht

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"