Ik ben Veroni (1964), moeder van drie prachtige kinderen. Ik werk 28 uur in de week met veel plezier als fysiotherapeute in een ziekenhuis.

Het hele gezin houdt van sporten. Verder gaan we graag de natuur in, en vinden we het fijn vrienden om ons heen te hebben, en gezamenlijk een hapje te eten.

Ons leven werd een paar jaar geleden volledig op zijn kop gezet toen één van onze zoons anorexia kreeg. Ondanks het feit dat we heel tevreden waren over de begeleiding en behandeling vanuit de kliniek, was ik vaak wanhopig, en had ik behoefte aan een luisterend oor van iemand die echt begreep waar ik het over had. Door een toevallige ontmoeting kwam Leontien in ons leven. Zij gaf mij de kracht door te vechten op momenten dat ik erdoorheen zat. Mijn zoon liet ze weer zien dat het leven mooi kan zijn op een directe maar liefdevolle manier.

Wij hebben de hel van de eetstoornis voor een heel groot deel achter ons gelaten. Ik ben dolblij dat ik mijn sportieve, enthousiaste kind weer terug heb, dat zijn ogen weer kunnen sprankelen… Ik wil me nu graag inzetten om anderen te helpen die nog middenin de ellende zitten. Bovendien wil ik iets terug doen voor Leontien, dat kan nu door mee te helpen in haar prachtige Leontienhuis. Een inspirerende omgeving, waar veel mooie mensen werken. Mensen die allemaal als geen ander weten hoe zwaar de strijd is tegen een eetstoornis, maar die nu weer met volle teugen van het leven kunnen genieten.

Terug naar overzicht

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"