Hallo bezoekers,

Wellicht zullen wij elkaar in te toekomst via e-mail, een bijeenkomst, of in het Leontienhuis zelf een keer tegenkomen. Fijn is dan om te weten met wie je te maken hebt. Ik zal mij daarom kort voorstellen aan jullie.

Mijn naam is Kim, Ik ben geboren in Alphen aan den Rijn op 23 juni 1989, in februari 1992 kwam daar een nog een zusje bij. Het gezin H. was compleet. Tot op heden woon ik bij mijn ouders en met mijn zusje in Alphen aan den Rijn. In 2007 ben ik begonnen met de opleiding tot leraar lichamelijke opvoeding heb ik de eerste drie jaren, tot ik anorexia kreeg, op kamers gewoond in een studentenhuis in Den Haag. Zoals jullie lezen heb ik zelf anorexia gehad, ik ben dan ook als vrijwillige ervaringsdeskundige bij het Leontienhuis betrokken.

Mijn studie aan de academie voor lichamelijke opvoeding heb ik in 2013 afgerond. In mijn laatste studiejaar heb ik mij gefocust op het lesgeven in skiën en snowboarden. Ik ben op dit moment ook niet Nederland, maar voor een derde seizoen in Oostenrijk om ski- en snowboardles te geven aan alle beginners van jong tot oud in een groep of alleen.

Helaas ben ik aan het einde van mijn eerste seizoen met een gescheurde kruisband terug gekomen en op zoek gegaan naar ‘zittend werk’. Ik heb destijds een open sollicitatie gestuurd naar de Leontien foundation in verband met mijn sportopleiding en ervaring met eetstoornis.

Vorig jaar is er door Fieke contact met mij opgenomen of ik interesse had om werkzaamheden te verrichten voor het Leontienhuis.

Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Ik heb tijdens mijn afronding aan de sportacademie ook mijn scriptie destijds gericht op studenten met anorexia en bewegingsdrang. Hoe de eetstoornis werkt blijft mij boeien en ik help graag anderen waar het kan met mijn ervaring om tegen deze hardnekkige bijzondere ziekte te vechten.

Terug naar overzicht

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"