Mijn naam is Luca (1993). Inmiddels zit ik in het derde jaar van mijn studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Hoewel veel mensen ja knikken als ik dit zeg, weten de meesten niet wat de studie precies inhoudt. Ik zal er daarom ook niet over uitweiden, maar ik kan wel zeggen dat het een geweldig interessante studie is waar ik al veel over het leven en de wereld heb geleerd. Sinds een jaar woon ik nu ook in Amsterdam met drie leuke huisgenoten die inmiddels goede vriendinnen zijn geworden. Oorspronkelijk kom ik uit Utrecht, waar mijn moeder en vriend nog wonen. Mijn vader en stiefmoeder wonen al een aantal jaar in het buitenland. Naast mijn studie werk ik een aantal dagen. Verder doe ik vooral veel gezellige dingen met vrienden, lees ik veel, loop ik graag hard, dans ik graag en dicht ik wanneer ik daar de tijd voor heb. En natuurlijk werk ik als ervaringsdeskundige vrijwilligster bij het Leontienhuis. Zelf heb ik anorexia gehad. Nu ik mijn eetstoornis achter me heb gelaten, wil ik graag andere meisjes en jongens helpen die nog vastgehouden worden door hun eetstoornis door met hen te delen wat ik zelf tijdens mijn behandeling erg heb gemist: ervaringen. Iemand gaf mij ooit de boodschap mee: Geniet van het leven, het leven is zó mooi! Het is precies deze boodschap die ik met mijn ervaringen hopelijk weer door kan geven aan anderen.

Terug naar overzicht

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"