Ik zal me even voorstellen. Ik ben Fieke Thijs, woon in Rotterdam en ben Algemeen Manager van het Leontienhuis.

Ruim 10 jaar geleden heb ik mijn loopbaan omgegooid. Werkend als manager in het bedrijfsleven vroeg ik me steeds vaker af of ik blij werd van mijn werk. Er ging veel tijd en energie in machtspelletjes zitten (waar ik, dat moet ik eerlijk toegeven, grif aan meedeed).

Mijn beide ouders werden ziek waardoor ik in contact kwam met ‘de zorg’. Voor mij een onbekende wereld. Ik heb toen veel lieve mensen ontmoet en gemerkt hoe belangrijk het is dat professionals als artsen en verpleegkundigen écht contact maken.

Dit heeft mij na het overlijden van mijn ouders geïnspireerd tot vrijwilligerswerk in de zorg en daarna tot een carrièreswitch. Inmiddels ben ik afgestudeerd creatief therapeut beeldend en creatief therapeut drama en heb o.a. een aantal jaren bij een instelling gespecialiseerd in de behandeling van eetstoornissen gewerkt.

Sinds januari 2014 ben ik (in deeltijd) bezig met het opzetten van het Leontienhuis. Een geweldig initiatief, waar ik sterk in geloof. De kracht en inspiratie die uitgaat van ervaringsdeskundigheid, het delen van ervaringen, het laten zien dat herstel mogelijk is!

Wat ik als persoon belangrijk vind is gezelligheid, plezier in het leven, mensen waar je van houdt en die van jou houden. Voor mij is eten daar een belangrijk onderdeel van. Wat is er mooier dan een tafel vol vrienden met lekker eten en een goed glas wijn? Dat gun ik iedereen.

Terug naar overzicht

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"