De ondersteuning via het Leontienhuis, de inhoud van het programma en het reilen en zeilen in huis wordt besproken en geëvalueerd door de beleidscommissie. De commissie adviseert met betrekking tot het beleid. Naast de algemeen manager en coördinator kent de commissie de volgende leden:

Ellen

Ik ben Ellen Geerling, geboren en getogen in Rotterdam (1963). Na een Schoevers secretaresse opleiding heb ik ruim 18 jaar gewerkt als secretaresse.

Toen ik hoorde dat het Leontienhuis er zou komen heb ik me direct aangemeld als gastvrouw. Ik vind het fijn dat mijn ervaringen als gastvrouw worden meegenomen in de beleidscommissie.

Mieke

MiekeMieke Melchior (1974), psychotherapeut, acht jaar werkervaring als therapeut op verschillende eetstoornisafdelingen, momenteel werkzaam als psychotherapeut bij GGZ Leiden binnen het Psychotraumacentrum.

 

Toke

TokeToke de Keyser (1986), arts en sinds 1 januari 2015 in opleiding tot specialist interne geneeskunde. Heeft haar studie geneeskunde in Rotterdam voltooid, en is in juni 2015 gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op epidemiologisch onderzoek. Tevens ervaringsdeskundige vrijwilliger bij het Leontienhuis.

 

Anton

antonAnton van Amerongen (1966), ruim 30 jaar werkzaam in de hulpverlening, voornamelijk GGZ. Onder andere als groepsleider, verpleegkundige en teammanager. Meer dan 10 jaar is hij werkzaam als sociotherapeut bij Centrum Eetstoornissen Ursula. Daarnaast 6 jaar bestuurslid van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen geweest en sinds april 2012 bestuurslid van de Stichting Leontienhuis. Wil hiermee een extra bijdrage leveren aan initiatieven waar binnen de reguliere zorg voor eetstoornissen geen tijd of geld is.

Hans

IMG 3634

Hans Bloks (1952), is klinisch psycholoog/psychotherapeut en werkt al meer dan 25 jaar met cliënten met eetstoornissen als leidinggevende van de behandeling en als behandelaar. Is gepromoveerd op onderzoek naar eetstoornissen en heeft diverse publicaties op zijn naam. Is medeoprichter en eerste voorzitter van de NAE. Hoopt door zijn ervaringen een bijdrage te kunnen leveren.

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"