CEO van modelabel Dante6, Arlette Huisman, fietst samen met een team enthousiaste fietsers de Amstel Gold Race van 100 km om €20.000 in te zamelen voor het Leontienhuis van Leontien van Moorsel, een opvanghuis voor jongeren en volwassenen met een eetstoornis.

Toen oud-wielrenster Leontien van Moorsel zo’n twee jaar geleden Arlette Huisman, CEO van het Rotterdamse modelabel Dante6 ontmoette, wees niets erop dat deze twee vrouwen een perfecte match zouden gaan vormen. Sport, waarbij het doel is om te winnen en waarbij fysiek ongemak en grensverleggend afzien onvermijdelijk is, lijkt in de verste verte niet op de wereld van mode, dat helaas nog steeds het imago van fysieke schoonheid, esthetiek, glamour en streven naar uiterlijke perfectie, draagt. Toch gebeurde er tijdens de ontmoeting iets magisch, waardoor deze ogenschijnlijke tegenpolen elkaar vonden en de handen ineensloegen voor een gezamenlijk doel: aandacht vragen voor jonge vrouwen die minder geluk hebben gehad in het leven en die kampen met een ernstige eetstoornis.

Leontien die zelf ooit ook met deze ziekte kampte, richtte in 2013 het Leontienhuis op. Een inloophuis voor mensen met een eetstoornis die daar door ervaringsdeskundigen en medisch professionals worden gemotiveerd, gecoacht en begeleid richting herstel. Na het bijwonen van een inspiratiemeeting bij het Leontienhuis werd Arlette diep geraakt en besloot een steentje bij te dragen. Op 20 april zal zij samen met een team vol enthousiaste fietsers de Amstel Gold Race van maar liefst 100 km fietsen om zo €20.000 op te halen voor het Leontienhuis. Een bedrag dat hard nodig is voor de continuïteit van het opvanghuis. Arlette: “Ik vind het belangrijk dat er meer aandacht komt voor vrouwelijk empowerment en het durven uitspreken van vertrouwen en trots zijn op jezelf als individu.” “En dat is nu precies waar de jonge vrouwen en meisjes (en niet te vergeten, ook jongens) die we in het Leontienhuis zien, niet op hebben leren vertrouwen” zegt Leontien. “Dat gevoel van eigenwaarde, durven vertrouwen op jezelf, weten wat je kan en geloven in dat wat je kan, is essentieel om sterk in het leven te staan en om tegenslagen op te kunnen vangen.” Arlette en Leontien geloven er heilig in dat vrouwen met elkaar heel veel kunnen bereiken en het beste in elkaar naar boven kunnen halen. Immers samen staan we sterk! Wat aangeeft hoe sterk dit initiatief intrinsiek gedreven wordt komt terug in het nieuwe brandmanifest van Dante6:

“The world of Dante6 is built upon inclusive and empowering friendships between women.
The best kind of friendships are fierce female friendships. Where you strongly believe in each other, 
defend each other and think the other deserves the world. We are partners, sisters, mothers, but most of all friends.” 

-  W E  A R E  A L L  W O M E N  - 

Lees hier het hele verhaal van Arlette en Leontien.
 

Support Arlette en haar team door dit verhaal te delen en ondersteun het doel middels een donatie via deze link.

Terug

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"