Wij hebben met verschillende eetstoornissen te maken gehad. Deze waren al langer aanwezig, maar kwamen echt tot uiting toen wij net samen zijn gaan wonen. Na erkenning en herkenning van het probleem zijn we gestart met diverse (dag)behandelingen. Helaas had dit niet gewenste effect waardoor een volledige opname in Rintveld noodzakelijk was. Twee maal heeft mijn vriendin hier een half jaar doorgebracht. Inmiddels is zij volledig hersteld, trotse moeder van een tweeling en eigenaresse van een kapsalon.

Als partner of naaste is het bijzonder frustrerend om te zien hoe je geliefde langzaam ten onder gaat aan een eerstoornis. Naast de frustratie, de boosheid en het verdriet is er ook vaak nog het onbegrip van de omgeving. Al met al maakt dit dat er heel veel geduld en vastberadenheid nodig is om samen de strijd aan te gaan en vol te houden.

Inmiddels ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik kan zeggen dat het elke minuut waard is geweest.

Terug

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"