Boulimia. De "ziekte" die 10 jaar van mijn leven heeft beheerst. Zolang ik mij kan herinneren ben ik altijd een onzeker kind geweest. Ik voelde mij niet thuis op de middelbare school en at mijn onzekerheden weg wanneer ik thuis kwam. Naast de middelbare school volgde ik een dansopleiding waar mij elke week weer werd verteld dat ik geweldig danste maar dat ik nooit iets zou bereiken omdat ik te klein en te dik was volgens de maatstaven in de danswereld.

Ik was een perfectionist maar mijn onzekerheid hield mij tegen..een perfect slachtoffer voor een eetstoornis. Hoe ongelukkiger ik werd hoe meer ik ging eten. Door het voortdurend denken aan wel of niet eten hoefde ik niet te denken aan de gevoelens die er eigenlijk echt toe deden.

Op een gegeven moment kwam ik op het punt waarbij mijn eetstoornis mijn leven zo beheerste dat ik niet meer naar school kon en zelfs een angststoornis ontwikkelde. Niet veel later werd ik door de dokter depressief verklaard en lag ik alleen nog maar op de bank te slapen en te eten. Gek genoeg was er toch een stem in mij die zei "dit is niet wat ik wil " en heb ik zelf contact opgenomen met de eetstoornis kliniek.

Vervolgens ging ik vier dagen per week intensief in therapie waarbij ik alle handvatten kreeg op mijn leven weer op de rit te krijgen zonder eetstoornis.

Momenteel ben ik al jaren werkzaam als dans-en sport docent en heb ik dit jaar eindelijk de stap genomen op mijn studie weer op te pakken. Daarnaast ben ik vrijwilliger in het Leontienhuis geworden omdat ik hoop dat ik andere meiden kan laten zien dat het leven echt veel leuker is zonder een eetstoornis.

 

Terug

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"