Mijn naam is Roel (1993), woon op dit moment in Breukelen en heb mijn studie Facilitair management afgerond. Ik ga in augustus beginnen met de pre-master van de opleiding MSc in management.

Ik ben de middelste uit een gezin met 5 kinderen en heb een zorgeloze en plezierige jeugd gehad. Op school waren de resultaten prima en middels sport kon ik mezelf uiten en uitdagen.

Aan het eind van mijn middelbare schoolperiode (6e jaar) is bij mij de eetstoornis begonnen en deze heeft ongeveer 5 jaar geduurd. Tijdens deze periode heb ik veel steun gehad van de mensen om mij heen. Niet alleen door over het eetprobleem te praten, maar vooral door dingen te doen die niks met de hele eetstoornis te maken hebben. Een gevaar is namelijk dat je jezelf isoleert en de eetstoornis daardoor een nog prominentere rol in je leven krijgt. Ik denk dat dit ook de kracht is van het Leontienhuis. Het gaat bij de contacten in het Leontienhuis voornamelijk om de persoon die je bent, om welke dingen je misschien mist in het leven en om wat je wilt. Daarbij wordt steun aangeboden voor je moeilijke momenten.

Ik hoop dat iedereen die in aanraking komt met het Leontienhuis middels een eetstoornis zichzelf en het plezier in het leven terug kan vinden!

Terug

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"