Anorexia voor beginners is geschreven vanuit de gedachten en beleving van de moeder. Op een pakkende wijze geeft ze inzicht in de  wanhoop, frustratie, onmacht en de problemen die een eetstoornis met zich mee brengt. Niet alleen voor haarzelf, maar zeker ook hoe het de andere gezinsleden beïnvloedt. Zeer interessant om te lezen hoe verschillende situaties worden beleefd door de moeder en door haar dochter. Het verhaal wordt afgewisseld met informatie over eetstoornissen en behandelingen.

Ten onrechte geeft de schrijfster in het begin van het boek aan dat het geschreven is voor andere ouders. Het verhaal en de afwisseling met informatieve stukken tekst maakt immers dat dit boek een aanrader is voor iedereen die met een eetstoornis te maken heeft, of dit nu patiënt, ouders, familie, partner of vrienden zijn.

Geschreven door Gert Pater

Terug

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"