Recensie van ervaringsdeskundige moeder

Het werkboek 'eetstoornissen voor gevorderden' laat grote indruk achter. Annemarie heeft een heldere en prettige manier van schrijven. Ik had het eerste boek van Annemarie 'anorexia voor beginners' gelezen en dat was een 'feest' van herkenning. Alhoewel in deze situatie het woordje feest niet echt van toepassing is natuurlijk.

Maar ook nu weer, is het een groot: oh ja...dat herken ik! En oh, god...had ik dat destijds maar geweten. Het staat vol met praktische tips en het lijkt me een heel goed werkboek voor ouders en naasten om er zelf mee aan de slag te gaan. Ik zou het op het moment dat mijn dochter ziek was heel graag in handen hebben gehad. Het biedt steun en handvatten om met deze ziekte om te gaan. Daarbij is het goed leesbaar zonder teveel medische termen en moeilijke woorden, dus erg toegankelijk.

Ik dacht als vrijwilliger bij het Leontienhuis op bijna elke pagina wel aan een ouder die ik ondersteun: ‘dat moet hij of zij lezen’. Het is voor mij als ervaringsdeskundige ook heel bruikbaar om nog eens terug te lezen hoe het ook alweer was, en wat was niet handig, wat ik destijds wel deed. Dus het is wat mij betreft een geslaagd werkboek, die ik iedereen, die in deze situatie zit, zou aanraden.

Terug

De Vlinder

"Een vlinder symboliseert verandering; vanuit de ogenschijnlijk levenloze cocon wordt een fragiele schoonheid geboren. Ook voor mensen met een eetstoornis is deze verandering mogelijk!"